Hlavní obsah

Nejhorší sériový vrah historie USA, tvrdí FBI. Pachatel se přiznal k vraždám 93 lidí

FBI zveřejnila i rozhovory, ve kterých Samuel Little přímo popisuje, jak vraždil.Video: Reuters

 

Reklama

Nejhorším sériovým vrahem USA, minimálně co do počtu obětí, je Samuel Little. Potvrdila to na svém webu FBI. Zatím se jí podařilo ověřit 50 vražd. Další ale ještě na ověření čekají, Little se přiznal celkem k neuvěřitelným 93 vraždám.

Článek

Své přiznání Samuel Little poslal minulý rok z kalifornské věznice, kde si odpykává několikanásobné doživotí. Svého běsnění se dopustil v letech 1970 až 2005. Vraždil většinou ženy tmavé pleti, a to po celých Spojených státech. Jeho oblíbenou vraždící technikou bylo škrcení.

Podle FBI jsou Littleova přiznání důvěryhodná. Pátrání po jeho obětech ale ztěžuje fakt, že se často jednalo o ženy žijící na dně společnosti. Mnoho Littleových obětí tak policie po nalezení těl původně přešla s tím, že příčinou smrti bylo předávkování drogami nebo „náhodné či přímo neurčené příčiny”. Některá těla se navíc vůbec nenašla.

Little podle Federálního úřadu pro vyšetřování dlouhé roky věřil, že nebude nikdy dopaden, protože si právě myslel, že se o jeho oběti nikdo nebude zajímat. Nakonec ho ale u soudu v roce 2014 usvědčily testy DNA i výpovědi svědků, na něž během svého dlouholetého kriminálního působení zaútočil.

Samuel Little napříč lety:

Foto: fbi.gov

Fotografie ukazují, jak vrah vypadal v letech, kdy zabíjel.

„Pěkná, přátelská a jediná, kterou jsem utopil”

FBI spolu s potvrzením počtu obětí zveřejnila i nové detaily o pěti případech, ke kterým došlo ve státech Florida, Arkansas, Kentucky, Nevada a Louisiana. K dispozici jsou na oficiálním youtubovém kanálu úřadu i Littlovy výpovědi, z kterých jde mráz po zádech. Little na nich s ledovým klidem a někdy dokonce i s úsměvem na tváři popisuje, jak vraždil.

„Byla hezká, měla světle hnědou pleť jako med. Byla dobře stavěná… a přátelská,” takto Little například popsal svou oběť, kterou utopil v bažině poblíž New Orleans v roce 1982. Pamatoval si i její přibližnou výšku a váhu.

Little ve vězení namaloval portrét své oběti:

Foto: fbi.gov

Portrét ženy, kterou Little utopil v bažině poblíž New Orleans.

Seznámil se s ní v nočním klubu, kde slavila narozeniny své sestry. Zatančili si a pak se ho žena sama zeptala, jestli se nechce projet. Little svou oběť vezl po dálnici, když najednou uviděl ceduli s nápisem Little Woods. „Sjel jsem z dálnice na cestu, která vedla do lesa,” řekl Little a zasmál se. „Zaparkovali jsme a konečně jsme byli na místě. Byla tam bažina a řeka a nějaký stroj na bagrování. Chytil jsem ji za nohy a strčil do vody. Byla jediná, kterou jsem zabil topením,” řekl Little.

V balíčku materiálů, které FBI v neděli zveřejnila, jsou i portréty 30 obětí, které ve vězení nakreslil sám Little.

Foto: fbi.gov

Část zveřejněných portrétů. Většina z nich nese označení „Unmatched Confession”, jde o přiznání, kte kterým policie ještě nedohledala oběť.

Nejhorší sérioví vrazi světa pochází z Kolumbie

Morbidní statistiky dávají FBI za pravdu. 50 potvrzených vražd v historii Spojených států zatím nikdo ze sériových vrahů nepřekonal. Nejblíže Littleovi je Gary Ridgway, který se přiznal k 71 vraždám a úřady jich ověřily jen o jednu méně než u Samuela Littlea – 49.

Do nejhoršího sériového vraha má ale Little ještě poměrně daleko. Pomyslný žebříček vede dvojice Kolumbijců, z nichž každému bylo prokázáno přes 100 vražd. U Luise Garavita zvaného „La Bestia” se číslo zastavilo až na 138 obětech. Ve skutečnosti jich je možná až 300. V 90. letech vraždil děti a teenagery, kteří žili většinou na ulici v Kolumbii, Ekvádoru a Venezuele.

Pedro Lopéz byl odsouzen za vraždu a znásilnění 110 dívek ve věku od osmi do dvanácti let. Dle vlastních slov ale vrah zvaný též Monstrum z And zabil přes 300 dívek napříč Kolumbií, Peru a Venezuelou. Zabíjel zřejmě v 60. až 70. letech 20. století.

Reklama

Související témata:

Doporučované