Hlavní obsah

Nejlepší český basketbalista v NBA se loučí. Jiří Welsch ukončil kariéru

Nejlepší český basketbalista v NBA se loučí. Jiří Welsch ukončil kariéru.Video: Jakub Burian, Profimedia.cz

 

Reklama

22 let. Tak dlouho trvala profesionální kariéra jednoho z nejlepších basketbalistů české historie Jiřího Welsche. Při setkání s novináři dnes oznámil, že už další roky nepřidá.

Článek

V nejlepší soutěži světa brázdil stejnou palubovku jako Michael Jordan nebo Kobe Bryant. S LeBronem Jamesem se dokonce potkal v jednom týmu. V NBA zanechal z českých hráčů zdaleka největší stopu a odehrál v ní 255 zápasů.

Významné role hrál také ve velkých evropských klubech. Ještě před odchodem do Ameriky totiž působil v Olympii Lublaň, po konci v zámořské lize zamířil do Málagy, Estudiantes a Charleroi.

Podívejte se na rozhovor s Jiřím Welschem po návratu do Pardubic

Reportáž s Jiřím Welschem po jeho předsezonním návratu do Pardubic.Video: Jakub Burian

V roce 2012 se Welsch rozhodl pro návrat do České republiky. V dresu českého hegemona z Nymburka slavil během pěti let hned pět titulů. Před uplynulou sezonou zamířil rodák z Holic do Pardubic, kde s velkou kariérou začínal. S místním basketbalovým klubem slavil zisk bronzových medailí.

Bývalý hráč Golden State, Clevelandu nebo Bostonu rovněž nastínil, kam povedou jeho další kroky. „S představiteli NBA jsem v intenzivnějším kontaktu a mají zájem mě zařadit do programu NBA ambasadorů. Já mám také zájem, ale nemohlo to být realizované, dokud jsem byl hráčem. Proces je nastartovaný a je jen otázkou času, kdy k tomu dojde,” řekl Welsch novinářům.

Reklama

Související témata:

Doporučované