Hlavní obsah

Nejlepší kouzelník Česka i Slovenska: „Vystupuju jako podvodník, nadpřirozené schopnosti nemám”

Magic LePic, kouzelník.Video: Dominika Nováková, Veronika Sasková

 

Reklama

Svoje kouzelnické dovednosti přišel do studia Slavných ukázat jeden z nejlepších českých i slovenských kouzelníků Magic LePic.

Článek

Kouzlení se věnuje už 15 let, poslední tři roky ho i živí. „Dřív mě nenapadlo, že se dají peníze vydělávat koníčkem. Ale jde to. Mám pravidelně každý týden show, vystupuju na večírcích, svatbách nebo firemních akcích,” vysvětluje Magic LePic.

Ke kouzlení ho přivedl David Copperfield. Teď už kouzel umí tolik, že je ani nedokáže spočítat. Po 15 letech praxe se nová čísla učí už docela rychle. „Trénink ze začátku je ale těžký, několikrát mě to málem i odradilo. Byl jsem vždycky natěšený, že se naučím velké kouzlo, ale ne vždy to tak opravdu bylo. Pak jsem pochopil, že to není o kouzlu, jež přijde, ale o iluzi, kterou vytvořím,” říká. Inspiruje se u konkurence nebo na YouTube.

„Občas se setkávám s negativními reakcemi na moje vystoupení, ale jenom z řad jiných kouzelníků. Je jich tady hromada ortodoxních, kteří věří, že opravdu mají nadpřirozené schopnosti. Ale hrát si na to, je myslím zbytečné. Vystupuju rovnou jako podvodník a publikum to vítá.”

Reklama

Doporučované