Hlavní obsah

Nejlepší momenty z volebních Duelů: Žena s vařečkou, „politický iluzionista” i bojovník proti zlodějinám

Podívejte se na ty nejlepší scény z volebních Duelů, ve kterých moderátorky zpovídaly adepty na senátory.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jiskření, hádky, ale i vtipné momenty přinesla série předvolebních Duelů. V Seznamu jsme vyzpovídali 20 výrazných tváří, které usilují o křeslo v horní komoře Parlamentu. Měli jsme tu ostřílené politiky i ty, co se pokoušejí o politický comeback. Několik nových tváří a také neúspěšné prezidentské kandidáty. Ve videu přinášíme výběr nejlepších momentů, které souboje přinesly.

Článek

Jiří Drahoš a Eva Syková se ve studiu Seznamu nestřetli poprvé. Spory měli už jako kolegové v Akademii věd.

„Jsem stále přesvědčen o tom, že paní Syková by neměla být senátorkou vzhledem k tomu, co proběhlo před dvěma lety, když byla ředitelkou Ústavu experimentální medicíny,” narážel Drahoš na skandál Sykové kolem léčby kmenovými buňkami. „Za celou dobu mého ředitelování byl můj výkon hodnocen dozorčí radou jako vynikající. A podle toho mi tady pan předseda dával prémie,” ohradila se Syková.

Štěstí zkoušejí prezidentští kandidáti

Pozvání přijali i další neúspěšní prezidentští kandidáti, kteří teď zkoušejí štěstí v horní komoře Parlamentu, Pavel Fišer i Marek Hilšer. O Senát bojují taky někdejší pobočníci bývalých politických matadorů. Třeba pravá ruka Václava Klause Ladislav Jakl a levá ruka Jiřího Paroubka Lucie Orgoníková. Pokud politička ČSSD na Chrudimsku uspěje, v senátních lavicích se možná se svým exšéfem potká. Paroubek kandiduje na Ostravsku a v Duelu se ani tentokrát nevyhnul otázce na své příjmy, kterou odbyl jako „trapnou”.

„Hospodské pomluvy“ na Kuberu

Jaroslav Kubera z ODS usiluje o senátní mandát na Teplicku už počtvrté. Patří k největším favoritům, s čímž se nehodlá smířit jeho protikandidátka Terezie Holovská (za SPOZ). Na svého soka si přinesla do studia Seznamu vařečku a vodopád slov.

„Pan Kubera je přírodní úkaz na české politické scéně a zdatný politický iluzionista. Mezi lidmi se říká, že žije dvojí život. V životě chudého důchodce má tu jednu vafli denně a staré auto napsané na manželku. Skutečně ale cestuje s nejbohatší cestovní kanceláří a každý prosinec si nechává proplácet dovolenou na magistrátu,” sypala Holovská z rukávu jedno obvinění za druhým. Kubera je všechny smetl ze stolu jako nesmysly a „hospodské pomluvy” a svým příznivcům na Teplicku k tomu provokativně mával do kamery.

Kdo šlape chodník?

Kdo z kandidátů do Senátu nabízí sociální cítění, kdo zkušenosti lékaře či vězeňského dozorce i ředitele a kdo se chvástal, že „umí šlapat chodník”? Sestřih z Duelů Hayata Okamury, herce Vladimíra Kratiny, Lukáše Wagenknechta, Pavla Bělobrádka, Daniela Hermana či policejního exprezidenta Martina Červíčka a řady dalších najdete v sestřihu.

Reklama

Doporučované