Hlavní obsah

Nejlepší podnikatel Královéhradecka dodává po celém světě díly do aut

Foto: EY

Titul pro nejlepšího EY Podnikatele roku 2019 Královéhradeckého kraje získal Josef Hronovský.

Reklama

Prestižní soutěž EY Podnikatel roku zná dalšího finalistu. Královéhradecký kraj ovládl majitel firmy Hronovský Josef Hronovský, který je předním dodavatelem součástek pro automobilový průmysl. Celorepublikové finále soutěže se uskuteční v březnu v Praze.

Článek

Počátkem 90. let minulého století se Josef Hronovský rozhodl založit firmu. Plánoval si, že bude mít deset zaměstnanců a pár moderních strojů, ale poptávka po jeho výrobcích byla větší, než čekal. Dnes má zaměstnanců více než 700, tržby přes miliardu korun a automobilové součástky dodává do celého světa.

Kromě Česka má výrobní závod i v Bulharsku. Zaměřuje se především na podvolantové systémy, páčky a interiérové spínače. Výrobky firmy Hronovský lze nalézt v téměř každém evropském automobilu.

Teď se stal Josef Hronovský EY Podnikatelem roku 2019 Královéhradeckého kraje. „Je to pro mě velká čest. Chtěl bych poděkovat organizátorům a porotcům za to, že rozhodli, jak rozhodli. Také bych chtěl slíbit, že v tom, co dělá naše společnost a naši zaměstnanci, budeme pokračovat a snažit se dělat čest naší republice,“ uvedl vítěz.

Odborná porota v čele s nejlepšími podnikateli loňského roku ocenila hlavně Hronovského cílevědomost, odvahu podnikat v Česku i zahraničí a otevřenost inovacím a novým technologiím.

„Kdo hledá odvahu pustit se do podnikání, měl by se inspirovat příběhem Josefa Hronovského, který je důkazem, jak lze vybudovat miliardový byznys i bez předchozí znalosti oboru. Odvaha, vytrvalost, píle a otevřenost k inovacím jsou stále klíčovými atributy pro dosažení podnikatelského úspěchu,“ řekla o něm Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice a v části regionu střední a jihovýchodní Evropy.

Reklama

Související témata:

Doporučované