Hlavní obsah

Nejlepší weby ve Zlínském kraji mají Valašské Klobouky a Zádveřice

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Valašské Klobouky obhájily prvenství v krajském kole soutěže o nejlepší webové stránky a elektronickou službu měst a obcí Zlatý erb. V kategorii obcí uspěla vesnice Zádveřice-Raková.

Článek

Valašské Klobouky mají nejlepší internetové stránky mezi městy ve Zlínském kraji. Porota jim stejně jako loni udělila první místo v krajském kole soutěže o nejlepší webové stránky a elektronickou službu měst a obcí Zlatý erb. Díky svému mapovému portálu získala obce také cenu za nejlepší elektronickou službu.

Obhájit prvenství v soutěži je podle místostarosty Valašských Klobouk Karla Ptáčka vždy obtížné. Město však podle něj věnuje komunikaci s občany velkou pozornost. „Paní starostka dbá na to, aby informace vycházely z úřadu ven. Jsme tým a všichni členové úřadu, vedoucí odborů, mají povinnost informovat o svých aktivitách a posunovat informace tiskové mluvčí. Ona tomu potom dává tu správnou štábní kulturu, pěkně to napíše a občané si to přečtou,“ řekl novinářům Ptáček. Na druhém místě v kategorii měst skončil Vsetín, třetí byl Holešov na Kroměřížsku.

U Valašských Klobouk vyzdvihla porota také funkčnost služby mapový portál obce. „Můžete si to představit, jako byste se dívali leteckým pohledem na město a po levé straně máte přepínače, kterými si zapínáte různé vrstvy, které je tam možné vidět,“ uvedl Ptáček. Zobrazit si tak v mapě lze například majetek města, kanalizaci nebo pasport zeleně. Radnice navíc službu postupně doplňuje dalšími daty. Na druhém místě v kategorii nejlepší elektronická služba skončil on-line katalog přírůstků místní knihovny v Přílepích na Kroměřížsku, třetí bylo elektronické objednání na úřad Valašské Meziříčí na Vsetínsku.

V kategorii obcí uspěla vesnice Zádveřice-Raková na Zlínsku, která sází na velké množství informací na svých webových stránkách. Podle starosty Radovana Karoly (nez.) byly původní webové stránky už zastaralé, proto je nechalo nové vedení obce, které vzešlo z komunálních voleb před dvěma lety, udělat znovu. „Od doby, co jsme je spustili, tak tam další věci přicházejí,“ uvedl starosta. Druhé místo mezi obcemi obsadilo Slopné na Zlínsku, na třetím skončila Horní Lhota na Zlínsku.

Zástupci měst a obcí si dnes převzali ocenění ve Zlíně.

Ve Zlínském kraji se letos do soutěže Zlatý erb přihlásilo se svými webovými stránkami šest měst a 19 obcí, o ocenění soupeřily také čtyři elektronické služby. Loni mezi městy také zvítězily Valašské Klobouky. V kategorii obcí uspěl Provodov na Zlínsku, nejlepší elektronickou službu měl Zlechov na Uherskohradišťsku. Na celostátní úrovni se soutěž koná od roku 1999. Jejím cílem je podpořit rozvoj internetových služeb ve městech a obcích. Celostátní výsledky soutěže budou vyhlášeny 18. října na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě v Hradci Králové.

Reklama

Doporučované