Hlavní obsah

Nejlepším městem pro podnikání ve Zlínském kraji je Uherské Hradiště

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Městem pro byznys 2019 ve Zlínském kraji se stalo Uherské Hradiště. Na druhém místě skončil Rožnov pod Radhoštěm na Vsetínsku, třetí byl Holešov na Kroměřížsku.

Článek

Uherské Hradiště uspělo mimo jiné díky nejvyššímu podílu malých a středních firem v kraji, regionálnímu prvenství v bytové výstavbě a vysoce nadprůměrnému počtu studentů a učňů v odborném vzdělávání. Radnice velmi dobře obstála v části výzkumu, která se věnuje přístupu veřejné správy, a to jak kvalitními výsledky v testu elektronické komunikace, tak například v podpoře webových stránek .

Loni skončilo Uherské Hradiště ve výzkumu třetí. „Zlepšení v letošním roce je pro mě signálem, že prací, kterou se snažíme vytvářet podmínky, aby se ve městě dobře žilo, se dotýkáme i podnikatelského sektoru. Vnímám ocenění tak, že lidem se v Uherském Hradišti nejenom dobře žije, ale i dobře podniká. V letošním roce intenzivně pracujeme na tom, abychom spustili coworkingové centrum, místo, kde se lidé budou moci setkávat a sdílet prostor. Bude to velmi vhodné a výhodné pro začínající podnikatele, pro ty, kteří se chtějí nejprve pokoušet podnikat, a až potom mít zásadní náklady spočívající v pronájmech a tak dále,“ uvedl starosta města Stanislav Blaha (ODS).

Krajské výsledky srovnávacího výzkumu, který hodnotí podnikatelské prostředí, organizátoři vyhlásili ve středu ve zlínském kongresovém centru. V předchozím ročníku uspěl Zlín.

Analytická agentura Datank hodnotí ve výzkumu všechny obce s rozšířenou působností v České republice a také 22 pražských městských částí. Hodnocení se dělí do dvou kategorií, a to podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy.

Srovnávací výzkum Město pro byznys hodnotil podnikatelský potenciál měst a obcí v České republice 12. rokem. Loni byl v kraji Městem pro byznys Zlín, druhý skončil Rožnov pod Radhoštěm a třetí Uherské Hradiště.

Reklama

Doporučované