Hlavní obsah

Nejlepším podnikatelem středních Čech je majitel Stavebnin DEK

Foto: EY

Trofej EY Podnikatel roku 2019 obdržel Vít Kutnar, majitel společnosti DEK (s cenou vpravo). Za pražskou společnost Sebre Holding si ocenění převzal Jan Fidler.

Reklama

Soutěž EY Podnikatel roku, která každoročně vyhlašuje nejlepší byznysová esa České republiky, zná letošní první finalisty. Ve Středočeském kraji si vítězství odnesl majitel společnosti DEK Vít Kutnar, v Praze zvítězili majitelé společnosti Sebre Holding Petr Němec a Jan Fidler.

Článek

Půjčovna strojů a Stavebniny DEK fungují už téměř třicet let. Na úplném začátku byla půjčka 150 tisíc korun, kterou získal Vít Kutnar od svého otce, a pronajatý sklep v pražských Střešovicích.

Dnes má firma v Česku a na Slovensku 117 poboček, tržby zhruba 20 miliard korun a v tuzemsku je největším prodejcem stavebnin. Každá čtvrtá cihla, kterou tady zedníci použijí, nakoupí v DEKu.

Teď si Vít Kutnar připsal další úspěch. Stal se nejlepším podnikatelem středních Čech a postupuje do celorepublikového finále soutěže EY Podnikatel roku.

„Nesmírně si vážím tohoto ocenění. Je to především zásluha všech mých kolegů, které vnímám jako své přátele. Ve skladování a výdeji stavebního materiálu jsme naprostá světová špička. Do České republiky se jezdí učit specialisté z celého světa,“ říká Kutnar.

Spolu s ním míří do finále i majitelé firmy Sebre Holding Petr Němec a Jan Fidler, kteří bodovali v Praze. Jejich developerská společnost kromě Česka působí také v Srbsku. „Naše aktivity mají přesah do řady oborů, těší nás, že byla oceněna právě naše developerská činnost, protože tento obor nebývá často veřejností vnímán pozitivně,“ řekl po vyhlášení Fidler.

Silný ročník

V soutěži rozhodují nejen finanční výsledky firem, ale také podnikatelský příběh. Vítěze vybírá nezávislá porota složená z finalistů předchozích ročníků. Její předsedkyní je loňská vítězka Radka Prokopová ze společnosti Alcaplast.

„Letošní výběr vítězů v těchto krajích byl pro porotu náročný, protože v obou regionech se přihlásily velice silné podnikatelské osobnosti. Odborná porota se nakonec rozhodla udělit tituly podnikatelům, které spojuje neutuchající nadšení pro jejich obor, pracovitost, vytrvalost, aktivní přístup k inovacím a odvaha pouštět se do nových postupů a řešení,“ říká Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice a v části regionu střední a jihovýchodní Evropy.

Celorepublikové finále se uskuteční 3. března a vítěz – tedy nejlepší podnikatel roku – pojede Česko reprezentovat do monackého Monte Carla.

Reklama

Doporučované