Hlavní obsah

Nejméně tři mrtví po zřícení obytného domu v Istanbulu. Pád zachytily kamery

Na místě neštěstí probíhají pátrací a záchranné akce.Video: Reuters

 

Reklama

aktualizováno •

Nejméně tři oběti si vyžádal pád osmipatrové obytné budovy v Istanbulu, dalších dvanáct lidí utrpělo zranění. Podle úřadů stála tři patra zříceného domu nelegálně a v přízemí fungovala šicí dílna bez licence.

Článek

V troskách zřícené osmipatrové budovy v Istanbulu objevili záchranáři další mrtvé tělo, počet obětí neštěstí tak vzrostl na tři. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na místní představitele. Jak řekl brzy ráno novinářům guvernér oblasti Ali Yerlikaya, ze sutin se přes noc podařilo vytáhnout 12 zraněných, tři jsou ve vážném stavu. Příčina pádu budovy zatím není jasná. Podle něho bylo v domě celkem 14 bytů, v nichž bydlelo 43 lidí.

Nejvyšší tři patra budovy byla podle guvernéra postavena nelegálně. V přízemí domu také fungovala šicí dílna bez povolení. Budova se nacházela ve čtvrti Kartal na okraji asijské části Istanbulu.

Na místě probíhají pátrací a záchranné operace. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan poslal na místo neštěstí ministra vnitra a životního prostředí, informovala o tom státní agentura Anadolu.

Státní zastupitelství s ohledem na vyšetřování zakázalo médiím neštěstí zpravodajsky pokrývat a turecké televize přerušily přímé přenosy z místa, informovala Státní rada pro kontrolu rozhlasu a televize (RTÜK).

Reklama

Související témata:

Doporučované