Hlavní obsah

Nejnovější vymoženost ve škodovce. Mobilní telefon nahradí řidiče

Škodovka, která parkuje sama.

 

Reklama

Největší tuzemská automobilka Škoda Auto vyvíjí systém, kterým dokážete zaparkovat svůj vůz, aniž ho řídíte - jen s pomocí chytrého mobilního telefonu.

Článek

Největší tuzemská automobilka Škoda Auto testuje systém, který umožní zaparkovat vůz jen s pomocí mobilní aplikace ve smartphonu. Reportér Seznam Zprávy měl možnost otestovat jeden z vozů, který je zkušebně vybaven tímto systémem (podívejte se na něj ve videu nahoře v tomto článku).

Škoda Auto není jediná, která se vydala vstříc takzvaným autonomním čili samořiditelným vozům. V tomto případě je ale systém využitelný výhradně při parkování.

Sama firma je zatím skoupá na konkrétní informace, kdy bude novinku komerčně nabízet do svých vozů nebo o kolik prodraží současné vozy, ale podle odhadů automobilových expertů se jako nejbližší termín jeví rok 2020 a pokud jde o cenu, půjde nejspíš o desetitisíce korun.

Na světě je několik automobilek, které na různém stupni vývoje testují auta bez řidiče. V běžném provozu by se takové vozy měly objevit ne dříve než v roce 2025.

Auto za 65 milionů a další vychytávky - Seznam Zprávy na ženevském autosalonu:

Studio Seznam Zprávy ze Ženevy (záznam).

Reklama

Doporučované