Hlavní obsah

Nejprodávanější album roku 2017: Taylor Swift láme rekordy

Taylor Swift: Během čtyř dnů prodala 1,05 milionu kopií nového alba Reputation.Video: AP

 

Reklama

Bývalá dáma americké country Taylor Swift dokázala téměř nemožné. Za pouhé čtyři dny prodala nejvíce nosičů svého nového alba a porazila tak v prodejnosti ostatní interprety.

Článek

Během čtyř dnů prodala 1,05 milionu kopií nového alba Reputation, které vyšlo 10. listopadu. Nositelka deseti cen Grammy má na kontě mnoho úspěchů. Jedná se již o čtvrté album známé zpěvačky, kterého se prodalo více než 1 milion kusů v prvním týdnu po jeho vydání. Swift se stala první umělkyní, jež v prvním týdnu prodala už tři alba v nákladu více než 1 milion kopií.

Její hudba není k dispozici na streamingových službách. Snaží se o to, aby si fanoušci koupili album nebo počkali, až se objeví na Spotify nebo Apple Music. Alb Speak Now a Red se prodalo více než 1 milion kusů v debutových týdnech.

Zlé jazyky tvrdí, že i kdyby slavná zpěvačka nahrála song, ve kterém bude kvákat jako žába, bude mít milionová zhlédnutí už po třech hodinách od zveřejnění a první místa ve světových hitparádách.

Taylor Swift se v roce 2016 stala podle žebříčku magazínu Forbes nejvýdělečnější zpěvačkou a zároveň i celebritou roku. Uspěla především díky turné k desce 1989.

Svoji kariéru si vybudovala na milých country písničkách a skrz tento mimo USA opomíjený rádiový žánr se dostala na vrchol oceňovaných. Je také známá z bulváru svým milostným životem.

Reklama

Související témata:

Doporučované