Hlavní obsah

Čapí hnízdo je trus na Babišově štítě. Nejsem jako on, tvrdí miliardář v politice Dědek

Rozhovor s Daliborem Dědkem.Video: Zuzana Kubátová

 

Reklama

Je novou tváří hnutí Starostů a nezávislých. Rozjel vlastní kampaň na příliv nové krve, sám se stal volebním lídrem na Ústecku. Slíbil hnutí tři miliony korun. Hodlá Starosty opanovat tak, jako vládne Andrej Babiš svému ANO?

Článek

Dalibor Dědek, další miliardář v české politice, takové podezření vyvrací. „Nejsem Babiš, i když jsem tak vykreslován,“ stěžuje si. A tvrdí, že je úplně jiným typem podnikatele než šéf hnutí ANO.

„Andrej Babiš vybudoval firmu lítým bojem, já spoluprací,“ prohlašuje. „Babiš si nikdy nebral servítky. Slova jako laskavost, ohleduplnost, etika na jeho dráze nenajdete. On se naučil balancovat na samé hraně zákona,“ vymezuje se Dědek proti nejmocnějšímu podnikateli v české politice.

„To já jsem Jablotron vybudoval spoluprací - s lidmi, kteří byli v mnoha ohledech schopnější než já. Někteří z nich taky byli válečníci. Ale já jsem vždy dokázal tyto lidi spojit a nastavit, aby jejich agresivní stránky nevyšly na povrch,“ řekl.

Tento duch kooperace chce přinést i do politiky. Sní o tom, že až se mu to podaří, dostanou se politická témata z titulních stránek novin, protože budou nudná. Novináře lačnící po senzacích podle něj politika přestane zajímat, protože „se v ní bude jen pracovat“.

Trochu to Babiše připomíná. Ostatně podle Dědka mají byznysmeni oproti politikům větší schopnost vést a dojít k cíli. Sám se prezentuje jako autoritativní a cílevědomý muž.

Čeho chce vlastně Dědek v politice dosáhnout a jak to chce udělat při nejistém volebním potenciálu Starostů? Sledujte ve videu nad tímto článkem.

Reklama

Doporučované