Hlavní obsah

,,Nejsem extremista, jen extrémně naštvaná máma", Prahou pochodovali antiislamisté

1. máj v Praze provázely jako tradičně demonstrace.

 

Reklama

Desítky lidí využily státní svátek k tomu, aby se zúčastnily pochodu proti islámu v hlavním městě. Pochod se obešel bez konfliktů, policie nemusela zasahovat.

Článek

Několik desítek příznivců hnutí Blok proti islamizaci se vydalo na protestní pochod z Letenské pláně v Praze před Úřad vlády. S sebou měli vlajky a transparenty, v průvodu jelo několik vozů polepených hesly. Součástí protestu byla podpisová akce na podporu kandidatury současného prezidenta Miloše Zemana i v druhém volebním období.

Podle dohlížejících policistů se na Letné sešlo šest až sedm desítek lidí. S sebou měli kromě transparentů s hesly jako „Plány islamistů zhatí naši vepři boubelatí" nebo „Nejsem extremista, jen extrémně naštvaná máma" také české vlajky. Na dalších praporech pak měli českého lva s nápisem Za naši kulturu a bezpečnost.

Kvůli průvodu musely v Praze několikrát zastavit tramvaje.

Lidé rovněž podepisovali archy podporující kandidaturu Miloše Zemana pro další volební období. Zda jej podpořit, se účastníci akce ne vždy shodli. Jedni tvrdili, že Zeman je nejlepší prezident, druzí zase, že ho podpoří teprve tehdy, až sundá na Pražském hradě vlajku Evropské unie.

Pochod z Letenské pláně zamířil přes Špejchar Chotkovou ulicí před Úřad vlády. Průvod byl nakonec ukončen v parku na Klárově. Tam si účastníci zazpívali hymnu a skandováním podpořili kandidátku na francouzskou prezidentku Marine Le Penovou. Pochod se obešel bez komplikací.

Reklama

Doporučované