Hlavní obsah

Taneční mistr Zdeněk Chlopčík se vrátil k soustruhu. Překvapivá cesta z fabriky až k mistrovskému titulu

„Jeden z mých předků byl v družině zbojníka Ondráše,“ vzpomíná v pořadu Moje místa Zdeněk Chlopčík.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

„Rád se ukazuji, už ve škole jsem ze sebe dělal kašpárka, aby se mi děti smály. To bylo asi to hlavní, proč mě to tancování tak bralo,“ popisuje sám sebe Zdeněk Chlopčík. Proslavila ho především role přísného porotce v televizní taneční soutěži. Sám má ale za sebou bohatou a úspěšnou taneční kariéru.

Článek

Proslavila ho především role přísného porotce v televizní taneční soutěži. Sám má ale za sebou bohatou a úspěšnou taneční kariéru. „K tancování jsem se dostal tak, že si mě vybral vedoucí kroužku v tanečních, to mi bylo sedmnáct,“ vzpomíná Zdeněk Chlopčík. „Dnes se s tancem začíná mnohem dříve, ale tehdy byla jiná doba,“ říká.

S manželkou jsem se seznámil, když jí bylo patnáct, v šestnácti už u mě bydlela. Zdeněk Chlopčík o partnerství z tanečního parketu:

Intimní zpověď Zdeňka ChlopčíkaVideo: Seznam Zprávy

S manželkou Brigitou vybojovali řadu cenných trofejí včetně titulů mistrů republiky, poté, co sám se závodním tancováním skončil, začal jí dělat trenéra. „Myslím, že takový talent, jako má moje žena, tady ještě nebyl,“ nešetří chválou.

Dnes bydlí v Malenovicích, v obci, odkud pocházejí jeho předci. „Dokonce tady je místo, kterému se říká Chlopčíkovice,“ popisuje Zdeněk. „A jeden z mých předků byl i v družině zbojníka Ondráše,“ směje se. Dětství ale strávil v Ostravě, ke které má dodnes blízký vztah. „Třikrát týdně tam jezdím do posilovny a máme tam také naši taneční školu,“ dodává.

Jaké dětství měl Zdeněk Chlopčík, na co nejraději vzpomíná? A je mu blízká role tanečního porotce, která jej proslavila? Podívejte se na pořad Moje místa v úvodu článku.

Pořad Moje místa vysílá Televize Seznam každé úterý od 20:00, následují Intimní zpovědi.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Televizi Seznam i na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované