Hlavní obsah

Nejsilnější muž na světě? Český lev Tkadlčík se chystá na životní závod

Rozhovor se strongmanem Jiřím Tkadlčíkem.

 

Reklama

Český strongman Jiří Tkadlčík odlétá za moře. Na soutěži World Strongest Man se může stát nejsilnějším mužem na světě ve své váhové kategorii do 105 kilogramů.

Článek

Příprava na takovou soutěž stojí strongmany zhruba 230 tisíc. Ve sportu, kde si většinu financí musejí sportovci obstarat sami, Jiří Tkadlčík zvolil cestu sponzorů a crowdfundingovou kampaň, v rámci které mu jeho fanoušci poslali během týdne více než polovinu celkových nákladů, tedy 135 tisíc korun. Sám Tkadlčík si vydělává jako osobní trenér, čistě jako strongman by se neuživil.

„Je to obrovská škoda, že tak atraktivní sport nedostává v médiích tolik prostoru, kolik by si zasloužil," říká Tkadlčík, který se snaží o propagaci nejen své vlastní značky, ale i soutěže World Strongest Man. Ta by se příští rok mohla pořádat v České republice.

Český silák trénuje většinou dvakrát denně. Jeho silový trénink si v říjnu „Na vlastní kůži” vyzkoušel i Oliver Sálus ze Seznam Zpráv.

Na vlastní kůži v posilovně s Jiřím Tkadlčíkem.Video: Oliver Sálus

Poslední (vítězná) cesta, tak Tkadlčík propaguje na sociálních sítích svou účast na soutěži World Strongest Man. Bude to opravdu poslední Jirkovo tažení, nebo bude soutěžit dál? Podívejte se nahoře ve videu!

Reklama

Související témata:

Doporučované