Hlavní obsah

„Nejsme rasisté.“ Princ William se poprvé vyjádřil k rozhovoru Harryho

Foto: Profimedia.cz

Princ William v Londýně.

Reklama

Rozhovor Meghan a Harryho s Oprah Winfreyovou rozbouřil nejen britské vody. Několik dní po silných prohlášeních, která během interview padla, přichází se svým vyjádřením vévoda z Cambridge, Harryho bratr William.

Článek

„Rozhodně nejsme rasistická rodina,“ zaznívá v krátkém videu z úst prince Williama na otázku novináře, který ho spolu s manželkou Kate zachytil během návštěvy východního Londýna. Vévoda z Cambridge mimo jiné ve videu uvedl, že se svým bratrem zatím nemluvil, ale chystá se k tomu.

Otázky na rasismus v řadách královské rodiny vyvolal rozhovor vévody a vévodkyně ze Sussexu, který byl v neděli večer odvysílán ve Spojených státech a následujícího dne zabral obrazovky také ve Velké Británii. Během něho se pak Meghan, manželka prince Harryho, nechala slyšet, že se nejmenovaný rodinný příslušník z Harryho strany ještě před porodem strachoval o barvu pleti jejich prvorozeného potomka Archieho.

Buckinghamský palác již k záležitosti své prohlášení vydal v úterý a tvrzení označil za znepokojující. Podle paláce se vzpomínky na společnou dobu mohou lišit, vévoda a vévodkyně ze Sussexu však „vždy budou velmi milovanými členy rodiny“.

Během rozhovoru vévodkyně Meghan také nařkla královskou rodinu z netečnosti vůči jejímu duševnímu zdraví a svěřila se s myšlenkami na sebevraždu, které v ní vyvolal tlak okolí i médií. Vévoda ze Sussexu pak svěřil například to, že mu otec Charles přestal zvedat telefon.

Reklama

Doporučované