Hlavní obsah

Nejúspěšnější československý módní návrhář Kováčik: Důležitý je talent, kontakty a štěstí

Hvězda v módní branži Michal Kováčik.Video: Veronika Farářová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jeho luxusní značka je charakteristická svou jednoduchostí, minimalismem a elegancí. A tak se není tedy čemu divit, že jeho modelům podlehla spousta českých celebrit. Jaké má další plány jeden z nejúspěšnějších módních mágů Michal Kováčik? Nejen o tom byla řeč v magazínu Slavní.

Článek

Roky byl úspěšný více na Slovensku, dnes už patří mezi návrhářskou špičku i v České republice. Kdo jiný by měl tedy srovnat vkus Češek a Slovenek. „Slovenky jsou více odvážné, Češky jsou pro mě stále konzervativnější. Ale vše jde k lepšímu,“ zhodnotil Michal Kováčik. Prosadit se ve světě módy není jednoduché, ještě těžší je podle mladého návrháře se na vrcholu udržet. „Konkurence je stále větší a větší. Pro začínajícího člověka v téhle branži je samozřejmě důležitý talent, peníze, štěstí a vytrvalost,“ říká Kováčik.

Velmi důležité je spojit se se známou tváří, která je ochotna prezentovat modely daného návrháře. Michal úzce spolupracuje s Miss České republiky 2009 Anetou Vignerovou. „Kromě Anety rád spolupracuji například s Darou Rolins, Andreou Verešovou, Pavlínou Němcovou, na přehlídce jste mohli vidět Nikol Švantnerovou, Simonu Krainovou nebo například Moniku Bagárovou,” jmenuje Michal hned několik tváří, které jsou důkazem jeho úspěchu.

Nejprestižnější módní akce, která je jak v Čechách, tak na Slovensku, je Fashion Week. Pro návrháře je velmi důležité se na taková místa dostat. „Vždy vybírá z návrhářů porota, nemohou tam všichni. Celá atmosféra je na světové úrovni, takže já jsem rád, že tam mohu být,“ pochvaluje si Michal, který rád podporuje i charitativní projekty. Jeden z nich se uskuteční už 15. května na Žofíně. Výtěžek z akce poputuje za dětmi na Kapverdách.

Pokud vás zajímá, co by vám letos nemělo v šatníku chybět, pusťte si celý rozhovor. Ten je součástí hodinového magazínu Slavní. Sledovat ho můžete každé úterý ve 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované