Hlavní obsah

Nejúspěšnější plavec Phelps už se utkal se žralokem. Bylo to trochu zklamání

Michael Phelps závodil se žraločím simulátorem.Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Rychlostní závod mezi bílým žralokem a olympijským rekordmanem se odehrál v rámci Žraločího týdne, během kterého se televizní kanál Discovery Channel věnuje pořadům o žralocích.

Článek

Detaily závodu nejúspěšnějšího olympionika všech dob s lidožravým žralokem bílým si televize nechávala dlouho pro sebe. O to větší pak bylo překvapení amerických diváků, když se v neděli večer místního času ve vodě s Phelpsem objevil pouze počítačem generovaný žraločí simulátor.

Reakce zaskočených fanoušků se okamžitě začaly objevovat na Twitteru. Někteří lidé narazili na minutové video samotného závodu až na internetu, a tak věřili, že Phelps skutečně závodil se žralokem.

TWITTER: „Michael Phelps zklamal Ameriku, nenechal se sežrat žralokem v televizi.“

Jiní „zradu“ odhalili, Phelpse označili za zbabělce, produkci kanálu Discovery za lháře a sledování celého pořadu jako promarněný čas.

Zajímavý byl ovšem výsledek závodu, žraločí simulátor Phelpse porazil o dvě vteřiny.

Skutečný žralok bílý je schopen vyvinout rychlost až 40 km/h, Phelps zvládne „nanejvýš“ rychlost 10 km/h. Cílem závodu bylo podle Discovery Channel sledovat, jak vypadá lidské tělo v porovnání se stvořením, jenž se vyvíjelo několik milionů let a je dokonale adaptované na mořské prostředí.

Michael Phelps má na kontě 28 olympijských medailí, z toho 23 zlatých. Po olympiádě v Riu de Janeiru odešel do plaveckého důchodu.

Reklama

Doporučované