Hlavní obsah

Největší hráč v nájemním bydlení expanduje. Firma Residomo buduje 500 nových bytů

Generální ředitel Residomo Jan Rafaj popisuje plány firmy v nájemním bydlení.Video: Zuzana Kubátová, Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Ostravská firma Residomo, vlastník 44 tisíc původně hornických bytů po důlní firmě OKD, zahájila expanzi. Plánuje stavbu až 500 nových bytů.

Článek

Seznamu to řekl generální ředitel Residoma Jan Rafaj. Firma chce jít hlavně cestou půdních nástaveb na svých bytových domech.

„Začali jsme loni prvními třemi půdními byty, letos už jich postavíme 70. A celkem jich máme v plánu pět stovek,“ řekl Rafaj. Residomo rozjelo také velký zateplovací program. A chce zcela přestavět několik svých bytových domů v lokalitách, o které nejeví klienti zájem. „Přestavujeme je na kvalitnější, lepší byty, z jednoho z domů vybudujeme dům pro seniory,“ popsal šéf Residoma.

Firma se také připravuje na změnu, která se na trhu bydlení právě odehrává. Vzhledem k rostoucím cenám bytů prodávaným do osobního vlastnictví a klesající dostupnosti hypoték pro střední třídu roste zájem o nájemní bydlení. Developerské firmy začínají chystat stavby bytových domů určených cíleně k pronajímání bytových jednotek.

Jen část developerů ale počítá s tím, že bude novodobé činžáky provozovat a poohlížejí se po partnerech, kteří mají zájem hotové domy kupovat a poskytovat v nich nájemní služby. Právě takovým hráčem se chce stát Residomo.

„Jednáme s několika developery o převzetí jejich chystaných projektů v různých lokalitách,“ uvedl Rafaj. Konkrétněji nechce o těchto jednáních zatím mluvit. První dohody s developery by ale podle něj mohla firma oznámit již ve druhé půli tohoto roku.

Reklama

Související témata:

Doporučované