Hlavní obsah

Největší inspirací k filmu Narušitel byl pro mě dědeček, říká osmnáctiletý režisér David Balda

Režisér David Balda hostem ve Slavných.Video: Veronika Farářová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Konečná podoba každého filmu stojí a padá na režisérovi. Člověk si v této roli zpravidla představí vyzrálou osobnost, která ví, o čem život je, a především - má sama odžito. Jenže David Balda je v tomto směru nevídaný úkaz. Je mu teprve 18, přesto dokázal hodně.

Článek

Má za sebou dokument Historie jednoho letadla, amatérské filmy Pomsta a Nebeský strážce, celovečerní debut Nevinná krutost a momentálně připravuje historický film Narušitel, který půjde do kin na podzim. Inspirací filmu je režisérův dědeček, jehož životní příběh se rozhodl ve filmu rozvinout: „Děda byl armádní pilot a jeho zpověď byla natolik zajímavá a plná zvratů, že jsem ji použil pro scénář.”

Ve filmu se objeví například herec Jiří Dvořák, Petr Kostka či herečka Veronika Arichteva. Jak režisér prozradil, k sobě je kritický hodně, k hercům méně: „Nakonec to sice musí být podle mě, ale je třeba dávat i volnost, protože pak můžou herci příběh obohatit o novou myšlenku.” Mohlo by se zdát, že jeho věk je důvodem, proč známí herci přemýšlí, zda do projektu jít, Balda ale prozradil, že pokud se líbí scénář, nikdo s jeho věkem problém nemá.

Na co dalšího se můžeme těšit? Na to se podívejte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:
Narušitel

Doporučované