Hlavní obsah

Největší letecká záhada: Nikdo neví, co se před třemi lety stalo s letem MH370. Austrálie případ uzavřela

Austrálie uzavřela případ zmizelého letu MH370Video: Reuters, AP

 

Reklama

Australský úřad pro bezpečnost dopravy vydal závěrečnou zprávu týkající se zmizelého letu MH370 společnosti Malaysia Airlines.

Článek

Australský úřad pro bezpečnost dopravy se zabýval malajsijským letadlem, které v roce 2014 zmizelo na trase z Kuala Lumpuru do Pekingu. Definitivně teď uzavřel své vyšetřování.

„Je nepřijatelné, společensky i z pohledu dnešní moderní doby, že se letadlo nenašlo. Denně do letadel nasedne deset milionů lidí. Je nepřijatelné, že svět neví, co se s pohřešovaným letadlem a pasažéry na palubě stalo,“ uvedl úřad v prohlášení. Zároveň dodal, že důvod pádu nemůže být blíže objasněn, dokud se letadlo nenajde.

Podle závěrečné zprávy úřad hluboce lituje, že nebyl schopen lokalizovat letadlo ani 239 cestujících, kteří od roku 2014 zůstávají pohřešovaní.

Zmizení Boeingu 777 letecké společnosti Malaysia Airlines je jednou z největších leteckých záhad. Předpokládá se, že letadlo se odchýlilo od trasy Kuala Lumpur-Peking přes Indický oceán a spadlo do moře u pobřeží Austrálie.

Austrálie své pátrání po zmizelém letadle ukončila v lednu po více než 1000 dnech. Podle tamní vlády povede k obnovení pátrání pouze nález nových důvěryhodných důkazů. Malajsijská vláda v šetření okolností pádu letadla stále pokračuje.

Reklama

Související témata:

Doporučované