Hlavní obsah

Největší ostuda v historii německého fotbalu, nebere si servítky Matthäus. Özila napadli fanoušci

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Němci skončili jako úřadující mistři světa už v základní skupině podobně jako před čtyřmi a osmi lety Španělé a Italové.Video: David Janeczek, AP

 

Reklama

Úřadující fotbaloví mistři světa z Německa vypadli už v základní skupině. Tým Joachima Löwa tak čelí nebývalé kritice.

Článek

„Tým netáhl za jeden provaz. Ani v jednom zápase tým nefungoval a neukázal srdce. Chyběla nám rychlost, myšlenka i síla. Je to největší ostuda v historii německé fotbalové reprezentace,“ zpražil výkony svých krajanů na turnaji v Rusku Lothar Matthäus.

Bývalý kapitán německé reprezentace Matthäus zhodnotil německé vystoupení na šampionátu poměrně přesně, protože Němci od doby, kdy se šampionáty hrají ve skupinách, vždy postoupili do vyřazovací části.

„Historická blamáž“, „Zasloužený konec“, „Trapný konec“, „Noční můra“, tak hodnotila přední německá média vystoupení týmu Joachima Löwa na šampionátu v Rusku.

Zdá se, že největším hromosvodem frustrace německých fanoušků se stal záložník londýnského Arsenalu Mesut Özil. „Fanoušci Mesuta bezprostředně po zápase verbálně napadli, museli jsme ho s týmovým bodyguardem okamžitě vyvést z hřiště,“ vysvětlil kouč německých brankářů Andreas Köpke německému deníku Bild.

Özil dráždil fanoušky během turnaje hlavně tím, že během zápasů působil nezúčastněně. Záložníkovi Arsenalu navíc nepomohlo ani to, že se před turnajem setkal společně s Ilkayem Gündoganem s tureckým prezidentem Erdoganem.

Na druhou stranu za záložníka Arsenalu se postavil kouč Löw. „Přiznávám, že Mesut hrál pod své možnosti, ale nebyl to jen on. Nikdo z týmu nehrál na turnaji dobře a za to nesu odpovědnost já,“ vysvětlil osmapadesátiletý německý kouč, který vede reprezentaci už od roku 2006. Löwovi končí smlouva u národního týmu až v roce 2022.

Uvidíme, jak Němci zareaguji na historickou blamáž. Naposledy totiž naši západní sousedi vypadli na velkém turnaji už ve skupině na EURU 2004, kde vypadli i na úkor české reprezentace. Od té doby nechyběli Němci na stupních vítězů na žádném ze světových ani evropských šampionátů.

„Asi jsme se v Německu uspokojili, protože na Bundesligu je vyprodáno, mladí hráči dostávají hodně příležitostí a také padá hodně gólů, ale asi jsme obelhávali sami sebe,“ dodal na závěr ironicky Matthäus.

Reklama

Doporučované