Hlavní obsah

Největší riziko současné doby jsou dezinformace, říká oceněná novinářka

Popisovala zásadní ekonomické kauzy. Jana Klímová z Českého rozhlasu za to dostala ocenění.Video: Petr Švihel, Seznam Zprávy

 

Reklama

Prestižní novinářskou Cenu Ferdinanda Peroutky, kterou v minulosti získal například Jindřich Šídlo, Jiří Kubík nebo Renata Kalenská, letos obdržela Jana Klímová, investigativní novinářka z Českého rozhlasu.

Článek

Jana Klímová, novinářka, která řadu let popisuje velká ekonomická témata, jako je kauza Mostecká uhelná společnost, privatizace plzeňské Škodovky nebo financování solárních elektráren v minulých letech, je novou držitelkou Ceny Ferdinanda Peroutky.

„Novináři čelí tomu, že jsou označováni za lháře a lidi, kterým není radno věřit. S tím, že mnohem lepší informace si lidé najdou na různých dezinformačních webech. To si myslím, že je největší riziko současné doby,“ reaguje na otázku, jaké největší výzvě její obor v současnosti čelí.

Na novinařině Jana Klímová oceňuje, že člověk musí neustále zjišťovat něco nového a potkávat lidi, s kterými by jinak neměl šanci přijít do styku. A zdaleka nejde jen o negativní postavy, ale i o inspirující lidi.

Reklama

Související témata:

Doporučované