Hlavní obsah

Největší sériový vrah v Rusku? Začal soud s policistou, který se přiznal k vraždám 84 žen

V Rusku probíhá soud s největším sériovým vrahem za posledních 100 letVideo: AP

 

Reklama

Soud na Sibiři zahájil otevřené slyšení s bývalým policistou, který je obviněn z vraždy 60 žen. Poslední obvinění by z Michajla Popkova dělala největšího sériového vraha v Rusku za posledních 100 let.

Článek

Michajl Popkov z východosibiřského města Angarsk byl poprvé zatčen v roce 2012 a odsouzen na doživotí za vraždu 22 žen. Ve vazbě se přiznal k vraždě dalších 20 žen, po posledních obviněních se mu ale přičítá vina na smrti dalších celkem 60 žen - a další obvinění můžou přibývat.

Angarská policie už několik let vyšetřuje vraždy v irkutském regionu, kde byly na izolovaných místech znásilňovány a zabíjeny desítky žen. Zvláštní vyšetřovatel Jevgenij Karchevskij tvrdí, že Popkov se dopustil ještě mnohem více vražd.

„Od roku 1992 do roku 2010 spáchal Popkov v Irkutsku a v oblastech irkutského regionu nejméně 84 vražd. Jeho oběťmi byly ženy různého původu ve věku 16 až 40 let,“ řekl Karchevskij.

Nejnovější obvinění proti Popkovovi zahrnují 60 vražd. I ty by z něj mohly udělat největšího sériového vraha v Rusku za posledních minimálně 100 let. Prokurátoři začali číst obvinění tuto středu a slyšení následně odložili na pondělí. Podle psychiatrických testů Popkov netrpí žádnou chorobou, kvůli které by neměl kontrolu nad svým jednáním.

Reklama

Doporučované