Hlavní obsah

Nejvýnosnější zápas historie: Vítěz Mayweather vstoupil do dějin sportu jako třetí miliardář

Omlouváme se, toto video již není k dispoziciVideo: Seznam Zprávy

 

Reklama

V nejvýnosnějším a také patrně nejsledovanějším zápase historie zvítězil po technickém K.O. Floyd Mayweather. Conor McGregor s ním v ringu vydržel do desátého kola.

Článek

Boxerská mánie skončila. V nejvýnosnějším a také patrně nejsledovanějším zápase historie zvítězil po technickém K.O. Floyd Mayweather.

Zápas sledovaný po celé planetě z něho v noci ze soboty na neděli udělal teprve třetího dolarového miliardáře mezi sportovci. Přidal se do výlučné společnosti basketbalisty Michaela Jordana a golfisty Tigera Woodse.

Jeho sok, šampion lehké váhy ve smíšených bojových uměních, Conor McGregor s ním v ringu vydržel do desátého kola. Mayweather mu zasadil během chvíle několik těžkých úderů a rozhodčí zápas raději ukončil.

Video: Poslední hodiny před zápasem

Zápas mezi Floydem Mayweatherem (vlevo) a Conorem McGregorem bude nejvýnosnější v historiiVideo: Ruptly

Sportovní výkony ale zastínila neskutečná show, která se rozjela už několik měsíců před zápasem. Provokace mezi Mayweatherem a McGregorem byly všudypřítomné a přitahovaly k souboji pozornost.

Samotný zápas sledovaly desítky milionů lidí. Jen v Americe ho podle odhadů vidělo 50 milionů diváků. Na vysílacích právech tak zápas vydělal přes 15 miliard korun. Vítěz Mayweather si sám přišel v přepočtu na více než 4 miliardy korun a McGregora utěší po prohře částka ve výši 2 miliard.

Mayweather po zápase oznámil konec kariéry, kterou uzavřel jako boxer s nejlepší bilancí v historii. V jeho zápise najdeme 50 vítězství a žádnou porážku.

Reklama

Související témata:

Doporučované