Hlavní obsah

Nejvyšší státní zastupitelství zrušilo Peltovi obvinění z korupce

Miroslav Pelta.

Reklama

Pelta si stěžoval na obvinění z korupce, které proti němu vznesli žalobci v listopadu minulého roku, když tím rozšířili jeho trestní stíhání zahájené už v květnu 2017.

Článek

Nejvyšší státní zastupitelství rozhodlo o stížnosti fotbalového činovníka a někdejšího předsedy Fotbalové asociace České republiky Miroslava Pelty proti trestnímu stíhání.

„Státní zástupce Nejvyššího státního zastupitelství zrušil usnesení policejního orgánu Národní centrály proti organizovanému zločinu vydané se souhlasem Vrchního státního zastupitelství, o rozšíření trestního stíhání o jednu fyzickou a jednu právnickou osobu,“ sdělil Seznamu mluvčí Nejvyššího státního zastupitelství Petr Malý.

Doplnil, že zmíněné osoby byly obviněny z trestných činů uplácení v souvislosti s udělováním dotací od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Peltův advokát Bronislav Šerák Seznamu potvrdil, že rozhodnutí Nejvyššího státního zastupitelství o zrušení části obvinění proti jeho klientovi již také dostal.

I přes policejní stíhání má Pelta velké plány do budoucna.Video: Seznam Zprávy

Mluvčí sdělil, že usnesení bylo zrušeno z formálních důvodů.

Stíhání Pelty však nadále pokračuje a podezření Pelty z korupce mohou vyšetřovatelé nadále prověřovat.

„Podezření z korupční trestné činnosti bylo však v rámci stížnostního řízení z věcného hlediska shledáno odůvodněným a bude mít dopady na právní kvalifikaci na základě původně zahájeného trestního stíhání,“ uvedlo Nejvyšší státní zastupitelství.

Reklama

Doporučované