Hlavní obsah

Nejznámější český rybář Jakub Vágner a jeho místo

Místo Jakuba Vágnera. Známý rybář vzal na ryby moderátorku Zuzanu Hodkovou.Video: Zuzana Hodková

 

Reklama

Na Seznamu startuje nový pořad s názvem „Místo“ – tentokrát vám ukážeme „Místo Jakuba Vágnera“. Naši reportérku vzal na ryby do areálu jezer Katlov a Pohan a u toho povyprávěl o svých expedicích, plánech i názorech na české rybářství. A hlavně - s týmem Seznam Zpráv ulovil sumce.

Článek

V Amazonii chytil bájnou rybu arapaimu gigas, ve Španělsku se mu podařilo v osmi lidech ulovit za čtyřicet hodin 147 sumců. My jsme během našeho natáčení ulovili sumce jednoho. I ten ale se svými třiceti kilogramy stál za to.

„Na životního sumce se čeká ne tři hodiny, ale třeba tři měsíce, tři roky nebo ho nikdy nemusíš chytit,“ vysvětluje Jakub Vágner, držitel několika světových rekordů a rybář, na jehož dokumenty točené pro National Geographic se dívají stovky milionů lidí po celém světě.

Náš sumec byl ale přesto uloven velmi rychle - zhruba za deset minut. A dalších patnáct minut trvalo ho vytáhnout. „Nejdelší souboj, který jsem měl, byl sedm a půl hodiny. S jeseterem,“ upřesňuje Vágner s tím, že ale právě sumec může za to, že začal chytat ostatní velké ryby a cestovat. Teď má v plánu zmapovat 24 obrovských sladkovodních ryb. 20 už jich má. O zbytku ale pochybuje. „Kdybych řekl, že to je hledání jehly v kupce sena, tak si budu ještě hodně fandit. Vlastně ani není jisté, že ty ryby ještě jsou mezi živými druhy. Kdyby se podařila ještě jedna, tak by to bylo fantastické,“ říká.

Kam se Jakub aktuálně chystá? Co si myslí o stavu českého rybářství a jak se mu vymstila jeho zapomnětlivost? Odpovědi naleznete ve videu nahoře.

Reklama

Doporučované