Hlavní obsah

Nejznámější tvář Sky News zmizí z obrazovky, porušila koronaopatření

Foto: Profimedia.cz

Kay Burleyová na reklamním plakátu televize Sky News.

Reklama

Z narozeninové oslavy se stal pracovní skandál. Nejznámější tvář britské televize Sky News Kay Burleyová zmizí na půl roku z obrazovky kvůli porušení covidových opatření. Informovala o tom stanice BBC.

Článek

Vlna kritiky se snesla na moderátorku a hlavního politického reportéra populární britské stanice Sky News poté, co navštívili narozeninovou párty, a tím porušili zavedená protikoronavirová opatření. Zkušená novinářka a moderátorka Kay Burleyová tak kvůli incidentu šest měsíců na diváky nepromluví. Politická redaktorka Beth Rigbyová a korespondent Inzamam Rashid se ze stejných důvodů v éteru neobjeví tři měsíce. Podle oficiálního prohlášení Sky News „všichni zúčastnění incidentu litovali a omluvili se“. Zda bude trojice během „pracovní izolace“ nadále placena, není jasné.

Podle listu The Guardian Burleyová svoji vinu přiznala v e-mailu pro kolegy. „Jsem idiot. Je mi to opravdu velmi líto. Vím, že jsem vás zklamala. Nemohu říci nic jiného,“ napsala slavná moderátorka.

Na Twitteru také zveřejnila prohlášení, v němž opakovaně podotýká, že udělala velkou chybu a je jí to líto. Burleyová, která má za sebou 32 let praxe, mimo jiné uvedla, že „se velmi těší, až bude moci po návratu pokračovat dál“.

Beth Rigbyová a Inzamam Rashid, kteří též byli mezi hosty, se za své hříchy také omluvili. Rigbyová napsala: „Chci, abyste věděli, jak je mi líto, že jsem vás všechny zklamala, stejně jako naše diváky.“ Britská novinářka doufá, že se do práce vrátí v novém roce.

Foto: Profimedia.cz

Inzamam Rashid a Sam Washingtonová na večírku.

Další viník, reportér Inzamam Rashid, „se cítí strašně kvůli tomu, že by se jeho porušování karanténních opatření mohlo odrazit na reputaci Sky News a na úžasných lidech, kteří s ním pracují“. Ve svém prohlášení také zaručil, že se podobná situace už nikdy nezopakuje. Porušení koronavirových pravidel má na svědomí také Samantha Washingtonová, která žádné sankce od vedení nedostala, a podle listu The Guardian je zřejmé, že se příští týden vrátí do vysílání.

Tým novinářů, s nimiž Burleyová pracuje, je šokován zprávou o tom, že kanál opouští jeho nejvýznamnější tvář a hlavní politický reportér, píše britský list. Vedení Sky News však má za to, že neměli jinou možnost než uvalit na Burleyovou přísný trest. Společnost také zdůraznila, že bere taková porušení velmi vážně a od svých pracovníků očekává dodržování všech současných opatření.

Reklama

Související témata:

Doporučované