Hlavní obsah

Nejznámější youtuber to přehnal s provokací. Přišel o pořad i reklamy

PewDiePie nasbíral za pět let tvorby videí na svém YouTube kanálu 53 milionů odběratelů. Video: Jaroslav Brousil

 

Reklama

Felix Kjellberg, známý většině jako youtuber PewDiePie, ve svém videu používal protižidovské hlášky nebo citoval Hitlera.

Článek

Známý youtuber PewDiePie, vlastním jménem Felix Kjellberg, přišel o většinu svých milionových příjmů. Kvůli antisemitskému chování mu YouTube zrušil pořad Scare PewDiePie na placeném YouTube Red (na to, co PewDiePie provedl, se podívejte ve videu nad článkem).

Hlavní kanál mu sice zůstal, ale bez programu Google Preffered Advertising. Ten je přitom hlavním zdrojem příjmů z reklamy. Hvězdě YouTube, která má 53 milionů odběratelů, tak zůstaly pouze standardní reklamní příjmy z Google AdSense.

Spolupráci se sedmadvacetiletým Švédem ukončila i společnost Disney, s níž spolupracoval na obsahu a pod jejíž křídla spadal.

V několika videích se objevily úryvky z projevů Adolfa Hitlera, protižidovské hlášky nebo nacistické symboly. V jednom z posledních videí drželi dva Indové ceduli s nápisem „Smrt všem Židům”. Oběma aktérům za to PewDiePie zaplatil.

Kjellberg uvedl, že se jen snaží ukázat, jak je moderní svět bláznivý nebo co všechno jsou lidé schopni udělat za pár dolarů.

Reklama

Související témata:

Doporučované