Hlavní obsah

Někdejší poslanec ČSSD Jeroným Tejc se stal náměstkem Roberta Pelikána

Jeroným Tejc je novým náměstkem ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (ANO).

 

Reklama

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) jmenoval svým náměstkem někdejšího dlouholetého poslance sociální demokracie a bývalého šéfa jejího poslaneckého klubu Jeronýma Tejce.

Článek

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) jmenoval svým náměstkem bývalého předsedu ústavněprávního výboru Sněmovny Jeronýma Tejce, který po podzimních sněmovních volbách odešel z ČSSD.

Jeho hlavním úkolem bude komunikace s poslanci, senátory a „dalšími subjekty zúčastněnými na legislativním procesu“, sdělilo v pondělí tiskové oddělení Ministerstva spravedlnosti.

Někdejší dlouholetý poslanec sociální demokracie a bývalý šéf jejího poslaneckého klubu se stal náměstkem k 5. lednu. O tom, že ho Pelikán angažuje, se spekulovalo už od prosince.

„Jeronýma Tejce jsem oslovil s ohledem na jeho schopnosti a zkušenosti v oblasti legislativního procesu a s ním souvisejících politických jednání. Jsem rád, že mou nabídku přijal, a jsem přesvědčen, že jeho působení povede k efektivnějšímu projednávání návrhů Ministerstva spravedlnosti v Parlamentu i k vyšší kvalitě nově přijímaných předpisů,“ vzkázal Pelikán.

Vláda mění jednací řád, posiluje roli premiéra Babiše

Reklama

Související témata:

Doporučované