Hlavní obsah

Někdo jí krutě zavraždil dva psy. Podezírá toho pravého?

Záhady Josefa Klímy: Někdo jí krutě zavraždil dva psy. Podezírá toho pravého?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Ela Dědičová z Ledče nad Sázavou zažila otřesný šok. Ve své kůlně objevila zakrvácená těla dvou ze svých tří psů. Přežila jen fenka, která v době, kdy psy někdo brutálně zabíjel, nebyla zavřená v kůlně na zahradě, ale v domě.

Článek

„Přišla jsem kolem osmé večer z práce, otevřela jsem dveře od kůlny a tady byla všude krev. Někdo jim propíchnul krk nějakým dlouhým nožem a ještě je podřezal. Hrůza!“ vzpomíná Dědičová na událost, která se odehrála předloni před Vánocemi.

Kdo mohl psy tak krutým způsobem zabít? Navíc zvířata, která budila respekt, protože šlo o argentinskou dogu a křížence staforda? Někdo, koho znali, kdo znal je a navíc celkovou situaci. Že jsou psi zavření v kůlně a jak se dá i bez klíče otevřít.

Policie případ začala vyšetřovat jako poškození cizí věci a podezření z týrání zvířat. Všechno nasvědčovalo tomu, že pachatel zřejmě rozbil okénko u kůlny, ve které byli psi zavření, otvorem protáhl nějaký dlouhý předmět, kterým si otevřel zevnitř dveře a pak psy chladnokrevně usmrtil.

„Policie začala podezírat mého expřítele, se kterým jsem se rozešla půl roku předtím. To víte, malé město. Podezírali ho, jestli to nebyla pomsta za náš rozchod,“ vypráví Ela Dědičová. Tuhle policejní linku považuje sama za nesmyslnou. „On je miloval stejně jako já, jednoho z nich dokonce do našeho domu přinesl jako štěně.“

I expřítel rozhodně popírá, že by zrůdný čin provedl. „Pro mě byli jako děti. Navíc jsem se v té době, kdy někdo psy zabil, vyskytoval úplně někde jinde. Konkrétně v Hlinsku.“ To potvrdila i policie, která zpětně prověřovala pohyb jeho mobilního telefonu.

I na otázku, zda třeba Ela neměla u někoho dluhy nebo nevyřízené účty a poprava psů ji měla donutit ke splácení, odpovídá záporně. „Ne, nic takového.“

Přesto Ela někoho konkrétního podezírá. Kdo to je? Jaké proti němu má důkazy? A co si o celé věci tento podezřelý myslí? Více naleznete v úvodním videu.

Reportáž je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované