Hlavní obsah

Na louce postřelili motorkáře. Podle starosty zřejmě nešlo o mstu

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Policie hledá svědky pondělní střelby na motocyklistu. Po pětadvacetiletém muži střílel někdo okolo 17:30 na louce u obce Vysoká na Havlíčkobrodsku. „Muž skončil se zraněním v nemocnici,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Článek

„Policie žádá občany, jejichž pozornost v pondělí 17. srpna v době mezi polednem a sedmou hodinou večer v lokalitě lyžařského areálu Vysoká upoutalo odstavené vozidlo, motocykl či osoba, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158,“ dodala Kroutilová.

K incidentu došlo u chat a sjezdovky. Zasažen byl pětadvacetiletý mladík na motorce, neznámý střelec použil krátkou střelnou zbraň větší ráže a motocyklistu zasáhl do nohy či zadní části těla a břicha.

Pro zraněného muže letěl v pondělí vrtulník. Zdravotníci jeho zranění zhodnotili jako středně těžké.

Starosta obce Martin Vondrák podle dnešního Havlíčkobrodského deníku řekl, že podle něj není pravděpodobné, že by po motorkáři střílel někdo, komu se nelíbilo, že mu jezdí po louce.

List spekuluje o tom, že nelze vyloučit možnost, že se střelec a oběť znali a že šlo o plánované setkání, které se z nějakého důvodu zvrtlo.

Reklama

Doporučované