Hlavní obsah

Nekonečný příběh. Premiér má novou verzi: Projekt Čapí hnízdo byl nápad mojí dcery

Podívejte se na Zvláštní vyšetřování o kauze Čapí hnízdo.Video: Kubík Jiří

 

Reklama

Premiér Andrej Babiš přišel s třetí verzí, kdo vymyslel projekt Čapí hnízdo, který inkasoval padesátimilionovou dotaci.

Článek

Tentokrát se tak stalo při jeho vystoupení v TV Nova, kde vysvětloval zmizení svého syna na okupovaný Krym. Projekt Čapí hnízdo připsal dceři z prvního manželství Adrianě. Té dceři, o které sám tento týden zveřejnil, že je vážně nemocná.

„Moje starší dcera, která má ráda koně a měla přítelkyni a taky měla ráda koně, přišla s tím projektem,“ řekl Babiš.

V pořadu poté následovala otázka moderátora: Takže ten projekt, ten prvotní nápad, byl dcery? A premiérova odpověď zněla: „Ano, mojí starší dcery, která přišla s jednou paní.“

Původně premiér před lety v dokumentárním filmu Matrix AB tvrdil, že Čapí hnízdo je jeho nápad. „Myslím, že je to nejlepší projekt, který jsem kdy vymyslel. Napadlo mě to, když jsem čekal s dětmi ve frontě v ZOO. U krmení koz byla obrovská fronta a já nesnáším čekání. Tak jsem si řekl, že udělám něco podobného,“ prohlásil v dokumentu.

Pro změnu ve Sněmovně v roce 2016, kdy musel Čapí hnízdo vysvětlovat poslancům, projekt připsal své spolupracovnici. „Specialistka na evropské fondy přišla v roce 2007 se záměrem nového projektu otevřeného pro veřejnost, multifunkční kongresový areál,” oznámil.

Reklama

Související témata:

Doporučované