Hlavní obsah

Některé pražské muzikály by za hranicemi neobstály ani jako školní představení, říká Sidovský

Dnes už bych začínajícím hvězdám manažera nedělal, říká Janis Sidovský.Video: Adam Junek

 

Reklama

Fenomén 90. let je neopakovatelný. Stvořit hvězdy typu Daniela Hůlky nebo Leony Machálkové je dnes prakticky nemožné, míní producent.

Článek

Český divák je konzervativní, chce vidět to, co zná. Třeba fenomenální broadwayský muzikál Rent by tu byl propadák, tvrdí producent a manažer hvězd Janis Sidovský.

Sám má za sebou obnovenou premiéru Noci na Karlštejně. A všechna představení pod širým nebem má vyprodaná.

„Jsou produkce, které sázejí spíš na jméno než na kvalitu a doufají, že tak naplní sál. Pak je těžké zdejší muzikálovou scénu kultivovat,“ říká muž, který byl třeba u prvního uvedení Draculy v polovině 90. let.

A co fakt, že některé role hrají interpreti dávno odrostlí věku svých postav? Třeba Bára Basiková jako panenská Johanka z Arku? „Jsou s tou rolí srostlí a jsou v ní skvělí. Kdyby je v tom lidé nechtěli vidět, tak se ta představení neprodají,“ komentuje Sidovský.

Jak hodnotí dnešní muzikálovou scénu? Dá se dnes „vytvořit“ hvězda šoubyznysu a co to stojí? Kolik si vydělají muzikáloví herci? A musí stejně jako ti slavní na Broadwayi přes den roznášet pizzu? Podívejte se ve Výzvě Adama Junka v úvodu článku.

Reklama

Doporučované