Hlavní obsah

Nemáte ještě další šikovné kamarády? Na exslávisty v Anglii prší chvála

Foto: Profimedia.cz

Pravý obránce West Hamu Vladimír Coufal se v Anglii rychle chytl. V sobotním zápase ubránil i anglického reprezentanta Raheema Sterlinga z Manchesteru City.

Reklama

Článek

Máte v Česku ještě nějaké další šikovné kamarády? Tuhle otázku Tomáš Souček slýchá v Anglii docela často. Může za to i hladké zapojení jeho někdejšího spoluhráče ze Slavie Vladimíra Coufala do sestavy West Hamu.

Pochvalná slovní i číselná hodnocení, spokojení fanoušci. Na české duo v dresu Kladivářů Tomáš Souček – Vladimír Coufal dál v podzimním Albionu prší chvála. West Ham v posledních sezonách od Manchesteru City na vlastním hřišti pokaždé schytal výprask, ale tentokrát i díky Čechům uhrál lichotivou remízu 1:1. Navíc Michailu Antoniovi na gól přihrál právě Coufal.

„Coufalově herní integraci pomáhá nejen jednoduchost a přímočarost, která se po obránci vyžaduje a která je českému bekovi vlastní. Pomáhá i to, jak dobře se ve West Hamu uvedl Tomáš Souček. Coufalovi tak jeho spoluhráči od začátku mnohem víc věří,“ všímá si Jaromír Bosák v dalším díle podcastu Angličan.

I výsledky West Hamu přispívají k tomu, že minimálně v úvodu nové sezony Premier League beze zbytku platí, že kdokoli může o body kohokoli obrat. Autor Angličana Jiří Hošek připomněl zajímavou statistiku, že poprvé od sezony 1967/68 do 6. kola nejvyšší anglické soutěže úplně všechny celky alespoň jednou prohrály. Ztrátu kytičky už mají zase sebou i nečekaní premianti Aston Villa s Evertonem, který v Southamptonu zahrál zase jako starý dobrý, respektive špatný Everton.

Vysmívat se ostatním nemůže rozhodně Arsenal, který po nezáživném výkonu a alibistické hře směrem dopředu poprvé od roku 1973 prohrál na vlastním hřišti s Leicesterem. Jedinou branku dal Jamie Vardy, pro kterého to byl v kariéře už 11. zásah do sítě Gunners.

Anglickému reprezentantovi, který má za sebou léta v amatérském fotbale, kdy se živil rukama a měl i opletačky se zákonem, nechybí ani ve 33 letech radost ze hry. I vzhledem k tomu, čím prošel, z něj podle Luďka Mádla srší sebevědomí a touha vyšlápnout si na opravdu velké soupeře. Proti nim má Vardy skvostnou bilanci – síť Chelsea rozvlnil čtyřikrát, Tottenhamu a Manchesteru United vstřelil po 5 brankách, Liverpoolu dal gólů 7 a Manchesteru City dokonce 9.

V Angličanovi se jinak hrála obehraná písnička jménem VAR a pochybení hlavních sudích, kteří s videorozhodčím v zádech změnili svůj přístup k pískání, shodlo se trio Hošek, Bosák a Mádl. Na mysli neměli jen nepotrestanou „kravatu“, kterou Maguire nasadil Azpilicuetovi.

V čem měl podle Luďka Mádla v této věci pravdu i vazebně stíhaný funkcionář Roman Berbr, sám bývalý rozhodčí? Dozvíte se v Angličanovi. Poslechněte si celý díl v přehrávači v úvodu článku.

Angličan

Fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem nebo Jindřichem Šídlem.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu! Každé úterý na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady, ostatní podcasty Seznam Zpráv tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište na e-mail audio@firma.seznam.cz.

Reklama

Doporučované