Hlavní obsah

Německá policie kvůli možnému financování terorismu provedla razii v jedné z berlínských mešit

Německá policie kvůli možnému financování terorismu prohledala berlínskou mešitu i další objekty.Video: Eliška Kolomazníková, Reuters

 

Reklama

Německá policie od úterního časného rána provádí razie v jedné z mešit v Berlíně a v několika dalších objektech. Jde o součást vyšetřování možného financování terorismu. Informaci zveřejnila agentura DPA s odvoláním na německé státní zastupitelství.

Článek

Konkrétně jde o 45letého Ahmada A., který na veřejnosti vystupuje jako imám Abul Baraa, sdělilo generální státní zastupitelství. To má podezření, že Baraa poskytl peníze radikálnímu syrskému bojovníkovi, který si za ně měl pořídit vybavení pro páchání teroristické trestné činnosti.

Podle DPA se zásah týká mešity Sahaba v berlínské čtvrti Wedding i dalších blíže neurčených objektů. Policie uvedla, že do akce jsou nasazeni pracovníci zemského kriminálního úřadu včetně speciálních zásahových sil.

Informace o tom, že by byl někdo zadržen, zatím nejsou známy. Podle agentury AP ale operace cílí především na získání důkazů o možné trestné činnosti a podle policejního mluvčího už zásahové jednotky našly důkazní materiál i datové nosiče, které teď specialisté vyhodnocují.

Prošetřovaný imám ani jeho právník se zatím k podezření nevyjádřili.

Reklama

Doporučované