Hlavní obsah

Německá policie pátrá po ozbrojeném muži, prchá směrem k ČR

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie.

Reklama

Německá policie pátrá po mladém muži ze Sárska, kterého podezřívá, že během pouhých tří dnů spáchal celou sérii trestných činů. Před policisty prchá zřejmě směrem k hranicím s Českem.

Článek

Veřejnost se před ním má mít na pozoru, je ozbrojený, upozorňuje policie v Sársku, které leží na jihozápadě Německa.

Dvaatřicetiletý Christian Cinquemani ze Saarbrückenu údajně nejdříve v pondělí ráno ukradl auto, pak přepadl benzínovou pumpu a večer toho samého dne ještě zapálil dům svých rodičů.

Podle policie jsou vyšetřovatelé přesvědčení, že tento muž v noci na úterý podpálil také budovu v obci Berg ve spolkové zemi Porýní-Falc, v níž sídlí firma, pro kterou pracoval. Způsobil tam velké škody.

Pak se autem s francouzskou poznávací značkou, které údajně ukradl, rozjel do Bavorska. Dnes nad ránem tam na dálnici A93 u Windischeschenbachu nedaleko hranic s Českem přepadl s pistolí čerpací stanici. Odnesl si odtamtud hotovost a cigarety a znovu uprchl.

O něco později měl nehodu na kruhovém objezdu, jeho auto vypadlo ze silnice a převrátilo se. I když při tom utrpěl zranění, podařilo se mu zmocnit se auta člověka, který mu přišel na pomoc. Vyhrožoval mu pistolí. V jeho bílém voze značky Opel Combo pak ujel směrem k českým hranicím. Podle portálu frankenpost.de se do pátrání zapojila i česká policie.

Reklama

Doporučované