Hlavní obsah

Německou recesi už pociťují české hotely. Řetězec Orea hlásí úbytek klientů v lázních

Rozhovor s Gorjanem Lazarovem, generálním ředitelem hotelového řetězce Orea Hotels & Resorts.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Recese v Německu, kvůli které tamní továrny zkracují pracovní dobu, má i další rozměr. Zpomalení ekonomiky už pociťuje i turistický ruch. Konkrétně hotelový řetězec Orea Hotels hlásí propad německé klientely.

Článek

V pořadu Byznys index Petra Novotného to řekl Gorjan Lazarov, generální ředitel hotelového řetězce Orea Hotels & Resorts. „Zaznamenáváme malinký pokles tento rok v porovnání s předchozím rokem ohledně turistů z Německa. Na úrovni celé sítě to je nějakých pět procent,“ upřesnil Lazarov.

V konkrétních lokalitách je ale úbytek německých turistů, kteří začínají šetřit, znatelný. Například v Mariánských Lázních, které leží nedaleko hranic s Německem.

„Ale recese je zároveň příležitost podívat se, jakým způsobem děláme byznys, zefektivnit to,“ dodává Lazarov. Je to podle něj především výzva pro obchodní oddělení hotelových řetězců. Ty musí hledat za chybějící klienty náhradu a nové lokality, odkud lákat klienty.

Momentálně jsou to Rusko, arabské země a USA. Podle Lazarova jim pomáhají především přímé lety zavedené do nových lokalit v těchto zemích.

Gorjan Lazarov

Gorjan Lazarov, generální ředitel hotelového řetězce Orea Hotels & Resorts, pod který spadá v České republice 15 hotelů. Předtím pracoval na manažerských pozicích ve společnostech Marriott a Vodafone. Vystudoval University of Pittsburgh, Katz Business School.

„Dneska je to globální, cestování naštěstí není závislé na jednom regionu. To, že Německo je v recesi, neznamená, že Čína je v recesi. A tím pádem se to dá kompenzovat,“ říká Lazarov.

Podívejte se – nově otevřené největší letiště světa:

Letiště s největším terminálem světa otevřeli v Číně.Video: Karolína Štuková, Reuters

Orea Hotels & Resorts, český hotelový řetězec, vlastní 15 hotelů v atraktivních lokalitách v České republice – v Praze, Brně, Mariánských Lázních, na Šumavě, v Krkonoších a na Vysočině.

Hotely se soustředí na pracovní, rekreační, rodinné a wellness pobyty.

Reklama

Související témata:

Doporučované