Hlavní obsah

Německý zázrak na ledě nevyšel a poslední zlato má Bjørgenová. Český sázkař tak přišel o čtvrt milionu

Německý zázrak na ledě nevyšel a poslední zlato má Bjørgenová. Český sázkař tak přišel o čtvrt milionu (video: AP).Video: Jolana Humpálová, AP

 

Reklama

V posledních minutách olympiády vyvrcholil boj o nejúspěšnější výpravu her. Zároveň přišlo dramatické rozuzlení jedné z největších a nejzajímavějších sázek.

Článek

I když se českých sportovců v neděli v Pchjongčchangu týkal už jen závěrečný ceremoniál, minimálně jeden český sázkař určitě prožíval poslední olympijský den velmi napjatě.

Jednou z nejvyšších individuálních sázek na olympiádu byl tip na to, že nejvíc zlatých medailí získá německá výprava. V kurzu 3,5:1 si na to u Tipsportu jeden sázkař vsadil 142 tisíc korun. Potenciální výhra byla tedy 497 tisíc korun.

Do posledního soutěžního dne vstupovali Němci, stejně jako Norové, se třinácti zlaty. Hned časně ráno středoevropského času přidal čtrnácté zlato čtyřbob pilotovaný Francescem Friedrichem.

V ten moment věděl český sázkař, že neprohraje. Definitivu mu mohlo přinést hokejové finále. Německý outsider ještě minutu před koncem senzačně vedl, ale Rusové při hře bez brankáře vyrovnali a v prodloužení vyhráli.

Mezitím byl už v plném proudu úplně poslední závod her - běh na třicet kilometrů žen. A tam si suverénně za svým osmým olympijským zlatem běžela sedmatřicetiletá Marit Bjørgenová.

Přesvědčivým vítězstvím určila konečné pořadí národů - na čele jsou Norové shodně s Němci. Obě země se čtrnácti zlaty. Pro českého sázkaře to věru není příznivá zpráva.

„Pokud dojde k takovémuto výsledku a první místo se dělí mezi dva, tak se podle pravidel uvedených v hracím plánu dvěma dělí i původní kurz. Sázkaři se tak v tomto případě jako výhra vyplatí 1,75násobek vkladu,” vysvětlil mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

O svůj vklad tak sázkař nepřišel, stále vyhrál slušné peníze. Ovšem místo původních 497 jen 248 tisíc korun.

Reklama

Doporučované