Hlavní obsah

Němečtí politici dostali výhružné dopisy. Byl v nich bílý prášek

Němečtí politici dostali dopis s bílým práškem.Video: Háta Sassmannová

 

Reklama

Manžel Angely Merkelové, šéf bavorské vlády nebo volební lídryně Zelených jsou jen některými z vrcholných politiků, kterým byly dopisy adresovány.

Článek

Několik špičkových německých politiků obdrželo krátce před nedělními parlamentními volbami výhružné dopisy s podezřelým bílým práškem. Informují o tom německá média, podle nichž jedna z obálek přišla i přímo do bydliště kancléřky Angely Merkelové.

Dopis nebyl adresován šéfce německé vlády, ale jejímu manželovi Joachimu Sauerovi. Další podobné dopisy obdržel třeba šéf bavorské vlády Horst Seehofer (CSU) nebo volební lídryně Zelených Katrin Göringová-Eckardtová.

Berlínská policie uvedla, že specialisté zjistili, že prášek není nebezpečný. Podle mluvčí ministerstva vnitra se ale i tak uskuteční ještě jedna podrobnější analýza.

Jeden z dopisů zveřejnil na Twitteru dlouholetý poslanec Zelených Hans-Christian Ströbele. Na fotografii je vidět arabsky psaný text a žiletka. Ströbele, který podle svých slov dostává řadu výhružných dopisů, je ovšem přesvědčen, že tento pochází z ultrapravicové scény.

Reklama

Související témata:

Doporučované