Hlavní obsah

Nemocnice Břeclav zakáže kvůli epidemické situaci od pondělí návštěvy

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Nemocnice Břeclav zakáže od pondělí návštěvy. Důvodem je zhoršující se epidemická situace. Návštěvy zakázaly i další nemocnice v kraji jako Vojenská nemocnice Brno, Fakultní nemocnice u svaté Anny, hodonínská i kyjovská nemocnice.

Článek

Podle mluvčí nemocnice Elišky Windové stoupají počty testovaných pacientů na covid-19, z toho většina není očkovaná, ale zvyšuje se i počet lidí s běžnými respiračními nemocemi. „Proto od 1. listopadu zakazujeme návštěvy. Výjimku mají návštěvy u dětských pacientů, třetí osoby u porodu a návštěvy u pacientů v terminálním stadiu onemocnění. Vše je po domluvě s ošetřujícím lékařem,“ uvedla Windová. Nemocnice má 19 hospitalizovaných s nákazou, z toho jsou dva na jednotce intenzivní péče.

Nemocnice zároveň končí s preventivní antigenním testováním. „Nově se bude testovat pouze metodou PCR, a to od pondělí do středy od 8:00 do 12:00 u indikovaných pacientů obvodním nebo odborným lékařem případně hygienickou stanicí,“ řekl Windová.

Podle ní nemocnice zaznamenala i narůstající zájem o očkování proto covidu-19. Pro první dávku si v pondělí přišlo 48 lidí, 14 mělo druhou a 127 třetí dávku.

Zákaz návštěv zvažuje i Fakultní nemocnice Brno. Její mluvčí Veronika Plachá řekla, že důvodem je rostoucí počet pacientů s covidem i to, že návštěvy někdy nedodržují stanovená pravidla v podobě testu nebo očkování a nasazených respirátorů. Nemocnice má 48 pacientů s koronavirem na standardním oddělení a 13 na jednotce intenzivní péče.

„Operativu zatím neomezujeme, ale pokud budou čísla dál stoupat, neobejdeme se bez toho,“ poznamenala Plachá. Podle ní byly v červenci jednotky pacientů s koronavirem, v září do desítky a v říjnu počet narůstá týdně o deset.

Reklama

Doporučované