Hlavní obsah

Nemocnice Jihlava spojí Den zdraví s očkováním proti covidu-19 i proti chřipce

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Den zdraví se uskuteční 9. listopadu a nemocnice nabídne očkování proti covidu-19 i chřipce bez registrace. Dávek proti chřipce má 50 a bude je poskytovat zdarma, i když pro lidi mladší 65 let je očkování běžně zpoplatněné.

Článek

„Normálně chřipka (očkování) stojí do 65 let asi 260 korun, budeme tam mít 50 dávek pro všechny, takže kdo přijde i do 65 let, tak se může i chřipkou naočkovat zadarmo,“ řekla mluvčí nemocnice Monika Zachrlová. Proti covidu-19 budou zdravotníci očkovat jednodávkovou vakcínou Janssen od výrobce Johnson&Johnson. Očkovat se bude od 9:00 do 14:00 v chodbě mezi diagnostickým pavilonem a domem zdraví. Nespotřebované vakcíny využije podle Zachrlové nemocnice ve velkokapacitním očkovacím centru Hruškové Dvory, které provozuje.

Preventivní akci Den zdraví pořádá nemocnice obvykle dvakrát do roka, v době pandemie byl ale opakovaně rušený. Během akce si mohou lidé nechat změřit glykemii nebo cholesterol. Bez žádanky je k dispozici mamograf. Lidé se při něm dozvědí i to, jak si správně dezinfikovat ruce. Novinkou je i přítomnost zástupců porodnice, kteří budou hovořit o různých formách přirozeného porodu.

O očkování bez registrace je na Vysočině velký zájem, obvykle se tvoří dlouhé fronty, řekla mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. Mimo očkovací centra ho zajišťuje mobilní tým. Dnes bude očkovat i v budově krajského úřadu v Jihlavě, kam se vrátí i v sobotu 13. listopadu. Naplánované jsou od 5. do 12. listopadu také zastávky v Okříškách, Třebíči, Humpolci, Pacově, v Náměšti nad Oslavou a ve Světlé nad Sázavou, informoval kraj na webu. Jednodávkovou vakcínu už na Vysočině dostalo asi 12 500 lidí.

Reklama

Související témata:

Doporučované