Hlavní obsah

Nemocnou Plíškovou nahradí Strýcová, čtvrtfinále Fed Cupu proti Švýcarkám rozehraje Kvitová

Fed Cup.Video: David Janeczek, Seznam Zprávy

 

Reklama

V úvodním dni čtvrtfinále Fed Cupu nastoupí do dvouher Petra Kvitová a Barbora Strýcová, která nahradí nemocnou Karolínu Plíškovou.

Článek

Úvodní dvouhru 1. kola Světové skupiny Fed Cupu mezi Českem a Švýcarskem odehraje Petra Kvitová proti Viktoriji Golubicové.

Původně měla být českou jedničkou Karolína Plíšková, ale pátá hráčka žebříčku WTA na poslední chvíli onemocněla. „Dnes ráno jsme se po poradě s lékaři rozhodli, že v sobotu nenastoupím,” řekla Plíšková na tiskové konferenci po losu.

Do dvouhry tak v sobotu nastoupí Barbora Strýcová, která vyzve Belindu Bencicovou. Zatím není rozhodnuto, zda Plíšková nenastoupí alespoň do druhého dne.

„Uvidíme, jak bude Karolíně během víkendu,” dodal kapitán českého týmu Petr Pála, který si pochvaloval, že má na výběr hned mezi čtyřmi kvalitními tenistkami.

Švýcarský tým trénuje mimo jiné také Martina Hingisová. Rodačka z Košic ukončila kariéru na podzim loňského roku. „Teď jsou tady jiné tenistky, ale když tady týden trénujete, tak vás samozřejmě napadne, že byste si ještě zahrála,” smála se Hingisová.

Ve videu se podívejte na záběry z losu a tiskové konference před zápasem Fed Cupu mezi Českem a Švýcarskem.

Reklama

Doporučované