Hlavní obsah

Nestrašil popisuje svůj konec na MS: Nemohl jsem si zavázat brusle, do dresu mi pomáhali dva lidé

Andrej Nestrašil popisuje svůj konec na MS v hokeji.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Česká reprezentace na mistrovství světa definitivně přišla o útočníka Andreje Nestrašila. Ze hry ho po zbytek turnaje vyřadilo zranění ramene.

Článek

Do poslední chvíle se všichni snažili být optimisté, ale nejde to. Hokejový útočník Andrej Nestrašil po dnešním rozbruslení vzdal představu, že dá zraněné rameno do čtvrtfinále do pořádku. Mistrovství světa pro něj končí a česká reprezentace přijde o jednoho z důležitých útočníků týmu.

„Mám prokrvácené rameno a prasklý jeden sval. Doufal jsem, že se to zlepší a že otok opadne a bude to hratelné. Dnes jsem šel na led a bylo to úplně špatně. Nemohl jsem si zavázat ani tkaničky u bruslí, do dresu mi pomáhali dva lidé. To by nemělo absolutně cenu, nepomohlo by to mně ani týmu. Takže jsem se rozhodl, že končím,“ řekl Nestrašil telefonicky Seznamu.

Nestrašil se zranil v utkání s Běloruskem hned v prvním střídání. Zklamání je obrovské, podobně smolná zranění jej totiž provázejí celou kariéru. Před dvěma lety si v zápase po nárazu do mantinelu zlomil dva obratle a málem ochrnul, to ho podle všeho stálo slibně rozjetou kariéru v NHL i nominaci na Světový pohár.

Na velké světové akci tak v českém dresu debutoval až letos. Na šampionátu v Dánsku stihl naskočit jen do pěti zápasů, připsal si v nich tři asistence. Zazářil hlavně při obratu utkání se Slovenskem, podílel se asistencemi na dvou gólech.

„Zklamání je to velké. Ale snažím se dívat na ty hezké věci. Jsem rád, že jsem byl tady a že jsem si zahrál. Utkání se Slováky byl nejkrásnější zápas v mé kariéře. Za to to stálo. Klukům teď budu přát medaili. Že u toho nemůžu být, to je život. Na světě jsou horší věci,“ říká.

Hokejová reprezentace tak už bez něj dnes ve 20:15 zakončí v zápase s Rakouskem základní skupinu a bude do úterý čekat na jméno svého čtvrtfinálového soupeře. Dobrou zprávou je, že je v pořádku útočník Filip Chytil. Ten nedohrál nedělní duel s Francií.

Pastrňák s Krejčím nad ránem zapěli český hit a natočili se u toho. Umí kromě hokeje i zpívat?Video: Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované