Hlavní obsah

Nemůžou parkovat před domem. Starosta prosazuje stavbu bez povolení

Záhady Josefa Klímy: Vemte si kameru a odejděte! Starosta Libice nad Doubravou se před štábem schoval do kuchyňky.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Po půl roce se vracíme k příběhu rodiny Dymákových, která žije na samém okraji Libice nad Doubravou. Ti se dozvěděli, že před jejich domem, přímo před výjezdem z garáže, vyroste křižovatka a nebudou smět před svým domem zastavit.

Článek

Zákaz zastavení před domem Dymákových prosazuje místní starosta. Bez stavebního povolení už před domem nechal vybetonovat patky dopravních značek a namontovat tyče. Přestože nadřízený orgán, městský úřad v Chotěboři i dopravní policie rozhodly opačně.

Začali se bránit, protože podle územního plánu měla naproti domu namísto křižovatky a průmyslové zóny vyrůst zeleň. Územní plán s vybudováním křižovatky a vjezdu do průmyslové zóny vůbec nepočítá. Přesto radnice nechala silnici s křižovatkou postavit a podklady ke kolaudaci dává dohromady až dodatečně.

Před Dymákovými stojí ještě větší komplikace. Pokud totiž vznikne, budou od svého domu vjíždět rovnou do ní. Navíc provozují malé kovářství a k domu jezdí dodavatelé i zákazníci. Podle jejich názoru se jim starosta chce za nesouhlas pomstít a znemožnit jim podnikání.

Situace v Libici nad Doubravou se nyní vyhrotila. Obec se rozhodla, že na úřední desce nezveřejní rozhodnutí o neumístění dopravního značení před dům Dymákových. „Pane Mareši, nebudu se k tomu vyjadřovat. Nadřízený orgán to šetří, já když vám něco řeknu, tak bych zasahoval do správního řízení, které řídí Chotěboř. Vezměte si kameru a můžete odejít!“ reagoval podrážděně na naše dotazy starosta obce Václav Venhauer, když jsme ho po půl roce opět navštívili.

Reportáž je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 21:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované