Hlavní obsah

Není alkoholička ani narkomanka, přesto přišla o své čerstvě narozené dítě

Záhady Josefa Klímy z 16. 1. 2020: Není alkoholička, ani narkomanka, o své čerstvě narozené dítě se vzorně starala – přesto jí ho sebrali.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Když se Markéta Došková seznámila s Jiřím Krejčím, vypadalo to na perspektivní vztah. Pak se ale narodil syn Frederik, sílila nespokojenost matky s tím, kolik času Jiří tráví s kamarády a kolik s rodinou.

Článek

Začaly se množit hádky a bohužel i fyzické napadání, o čemž svědčí fotodokumentace modřin a zprávy SMS, v nichž se Jiří za bití omlouvá.

Proto se Markéta z rodinné usedlosti v Libivé, kde žila s manželem a s jeho rodinou, odstěhovala do nedaleké Mohelnice. Požádala o pomoc i odbor sociální péče o dítě. Ten se ale k jejímu překvapení postavil na stranu otce a její desetiměsíční syn Frederik, kterého teprve před nedávnem přestala kojit, byl přidělen předběžným opatřením nikoli do její péče, ale do péče matky Jiřího, čili babičky.

Nebývá zvykem, že v podobných případech je takhle malé dítě odebráno matce a většinou dříve či později vypluje na povrch nějaký skrytý důvod proč. Jenže Markéta není ani alkoholička, ani narkomanka, ani prostitutka, ani psychicky nemocná – což dokazují posudky odborníků – a o dítě se starala vzorně, jak naopak potvrzuje dětská lékařka.

Zato její partner Jiří byl mezitím obviněn z výroby a distribuce drog, putoval do vazby a na usedlosti, kde dnes žije malý Frederik, policie zadržela vybavení k indoorovému pěstování marihuany.

Jak je možné, že rozhodnutí o odebrání dítěte matce, která se o něj vzorně starala, a jeho umístění do rodiny trestně stíhaného otce posvětil i soud? To nechápou ani nezávislí právníci, které jsme oslovili.

Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované