Hlavní obsah

Není Fico jako Fico, oddechnutí v Silicon Valley a skandál s kriketovým míčkem

Den očima Aleše Černého.Video: Aleš Černý, Seznam Zprávy

 

Reklama

Události 26. března (a uplynulého víkendu), které nejvíc zaujaly reportéra TV Seznam Aleše Černého.

Článek

Itálie má od soboty nové vedení poslanecké sněmovny v čele s Robertem Ficem. Ačkoli to na první pohled může vypadat, že nedávno odstoupivší slovenský premiér využil propíraných vazeb na italskou mafii a přesunul se do Říma, není tomu tak. Jde jen o shodu jmen. Třiačtyřicetiletý Roberto Fico je rodák z Neapole a člen Hnutí pěti hvězd.

Poskytovatel cloudových služeb Dropbox má za sebou povedený vstup na newyorskou burzu. Akcie první den obchodování posílily o 36 procent, načež si slyšitelně oddychlo celé Silicon Valley. V poslední době takových zpráv totiž moc nebylo a naopak to vypadalo, že se start-upová mašina na peníze zadřela. Teď jen, aby to vydrželo a úspěch zopakovaly další multimiliardové technologické firmy.

Přesun teroristů z Islámského státu do Afriky může vyvolat migrační krizi násobně větší, než byla ta nedávná. Upozornil na to výkonný ředitel Světového programu pro výživu David Beasley. Předpoklad je jednoduchý - v oblasti takzvaného Sahelu žije okolo půl miliardy lidí, kdežto v Sýrii žilo před občanskou válkou v uvozovkách jen asi dvacet milionů obyvatel.

Na tato a další témata se podívejte ve videu v úvodu článku.

Reklama

Doporučované