Hlavní obsah

Neobvyklý noční zásah, ujíždějící auto v Praze zastavil až zátaras

Podívejte se, jak policisté v Praze pronásledovali kradené auto.Video: Šimon Trantina

 

Reklama

Policisté v noci ze soboty na neděli proti řidiči, který ukradl vozidlo, použili výstřely i zastavovací pás.

Článek

Ne zcela obvyklá situace se odehrála o víkendové noci v hlavním městě. Při krátké honičce s nebezpečným řídičem policisté využili i silniční zátaras.

Vše začalo na Praze 4, kde řidič auta nereagoval na policejní výzvu k zastavení. Místo toho prudce vyrazil směrem do centra města. Auto, které bylo v pátek nahlášeno jako kradené, zastavily nakonec až výstřely. A také mobilní zastavovací pás, který hlídky umístily na křižovatku mezi ulicemi Švehlova a Pražská v Hostivaři.

„Během pronásledování řidič projel několik křižovatek na červený světelný signál v rychlosti přesahující 100 km/h, jezdil v protisměru, najel na policistu, který musel uskočit, vytlačoval ze silnice další řidiče a byl pro všechny nebezpečný,” popsali v hlášení policisté.

Jedenačtyřicetiletý muž byl při zatýkání agresivní a zjevně pod vlivem drog. „Byl zadržen pro podezření z trestných činů obecné ohrožení, ohrožení pod vlivem návykové látky, násilí proti úřední osobě, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až šestiletý trest vězení,“ stojí v prohlášení Policie ČR.

Reklama

Související témata:

Doporučované