Hlavní obsah

Neomezená data nezvládne síť? To byla stoprocentní výmluva operátorů, říká expert

Rozhovor s Ondřejem Malým.Video: Oliver Sálus, Seznam Zprávy

 

Reklama

Česko zažívá datovou revoluci, první skutečně neomezený tarif přináší T-Mobile, podle experta na telekomunikaci Ondřeje Malého je ale drahý.

Článek

T-Mobile nejprve přes léto otestoval telefonní síť, když svým zákazníkům nabídl neomezená data. A síť nápor vydržela. První ze tří velkých tuzemských mobilních operátorů tak začne od září nabízet vůbec první tarif s neomezeným množstvím dat i volání.

Cena takového tarifu je ale poměrně vysoká, okolo 1 600 korun měsíčně, což je více, než je zvyklá platit většina zákazníků T-Mobilu.

S podobnými tarify teď rychle musí přispěchat i Vodafone a O2, kteří se nejspíš budou předhánět v lepších podmínkách či příznivějších cenách.

Podle Ondřeje Malého by situaci na trhu vyřešil příchod čtvrtého hráče. „V Česku má mobil už každý, nových zákazníků mnoho nepřibývá, a tak si operátoři mezi sebou jednotlivé klienty pouze přetahují. Nový vítr by do celého kolosu mohl přitáhnout čtvrtý operátor. Nakolik je tato možnost reálná? Na to už Ondřej Malý odpovídal ve studiu Televize Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované