Hlavní obsah

Nepokoje u Kapitolu mají čtyři oběti. Mezi nimi i veteránku leteckých sil

Foto: Profimedia.cz

Trumpovi příznivci vtrhli do Kapitolu ve Washingtonu.

Reklama

Protesty a nepokoje ve Washingtonu si vyžádaly čtyři mrtvé. Dvě ženy a dva muže. Jednou z obětí je veteránka Ashli Babbitová, příslušnice amerického letectva.

Článek

Babbitovou zastřelila kapitolská policie. Na sociálních sítích kolovalo podle listu The Washington Post video, na němž je vidět žena s protrumpovským transparentem v davu protestujících v Kapitolu.

V jednu chvíli se ozve výstřel a žena se svalí k zemi. Postřelenou následně reportéři viděli, když ji lékaři nakládali do sanitky se zakrvácenou horní polovinou těla. Mělo jít o zranění hrudníku.

Události v USA sledujeme on-line:

Američanka vlastnila podle novinářky Fox News Lindsay Wattsové se svým manželem, který se protestu nezúčastnil, podnik v San Diegu. Podle britského The Independent jsou okolnosti střelby stále nejasné a washingtonská policie je vyšetřuje.

S odvoláním na šéfa tamní policie Roberta Conteeho informovala televize ABC News i o dalších třech obětech. Šlo o jednu ženu a dva muže. Ti měli zemřít na následky blíže nespecifikovaných zranění „v okolí Kapitolu“.

Contee dále uvedl, že 14 policistů utrpělo zranění. Mezi nimi i člen bezpečnostních jednotek, kterého protestující vtáhli do davu a napadli.

V souvislosti s obsazením Kapitolu policie zatkla více než 50 lidí. Bezmála 50 dalších osob policie zadržela kvůli porušení zákazu vycházení, který od půlnoci našeho času zavedla starostka americké metropole Muriel Bowserová, 26 z nich bylo zadrženo v areálu Kapitolu. Další lidé byli zadrženi kvůli držení střelných zbraní bez potřebných povolení, napsala agentura Reuters.

Reklama

Doporučované